Nije samo petak dan za ribu - SRDELE IZ PEĆNICE

Ovaj puta donosimo vrlo jednostavan recept za pečene srdele, koje pripremljene na ovaj način su puno zdravije od prženih, a njihovo meso puno kvalitetnijeg okusa

Srdele iz pećnice.

 

Sastojci:

  • svježe ili zamrznute srdele
  • brašno
  • sol
  • maslinovo ulje
  • peršin
  • češnjak

Priprema:

Očistite srdele, operite, posušite te ih uvaljajte u brašno. Složite ih u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje te srdele posolite i posipajte maslinovim ili drugim uljem.

Pecite ih na 180 stupnjeva oko 15 minuta, odnosno dok ne dobiju željenu boju.

Po želji, možete ih poslužiti tople uz malo limuna, maslinovog ulja, svježeg nasjeckanog peršina i češnjaka, a kao prilog odlično odgovaraju pečeni krumpirići, koje možete ispeći oko njih ili u drugoj posudi. Od salata poslužite onu od graha i luka.

 

In Portal

 

Povezane vijesti