TORTILJE S MARINIRANOM PILETINOM Zdrav i konkretan obrok bez puno muke oko kuhanja

Tortilje su tradicionalno španjolsko jelo napravljeno od kukuruza. Upravo zbog toga što je kukuruz glavni sastojak tortilja, one su pune škroba koji uvelike podiže energiju čovjeka. U zadnje vrijeme neizostavni sastojak tortilja je piletina koja je jako zdrava te se zbog toga preporuča njezina česta konzumacija. Piletina je puna proteina i ne sadrži masti, a potrebna za normalno funkcioniranje našeg organizma

 

Donosimo vam recept koji će vam se sigurno svidjeti.

 

SASTOJCI:

300 g filea pilećih prsa

50 ml sojinog umaka

1 žlica maslinovog ulja

1 žličica gustina

½ žličice dimljene paprike

 sol

crni papar mljeveni

 

ZA TORTILJE :

6 velikih pšeničnih tortilja

100 g blagog ajvara

1 velika mrkva, oguljena i narezana na prutiće

1 velika crvena paprika, očišćena i narezana na prutiće

100 g miješanih salata; radič, kristal, rikula, matovilac

100 g kiselog vrhnja

50 g cheddar sira, naribanog

 

PRIPREMA :

Pileći file potrebno je očistiti od masnoće, narezati ga na tanko i prebaciti u zdjelu u kojoj će se marinirati. Kako bi napravili marinadu potrebno je pomiješati sojin umak, maslinovo ulje, gustin, dimljenu papriku, sol i papar.

Marinadu preliti preko komada piletine, meso u marinadi staviti u hladnjak na sat vremena.

Maslinovo ulje zagrijati u velikoj tavi, dodati mariniranu piletinu, te pržiti na srednje jakoj vatri 3 - 4 minute sa svake strane. Poprženi pileći file treba narezati na prutiće.

Tortilje peći na ugrijanoj tavi, desetak sekundi sa svake strane. Svaku tortilju zasebno premazati ajvarom, u sredinu dodati nasjeckanu mrkvu, crvenu papriku i ostalu miješanu salatu. Na tortilju staviti ispržene prutiće piletine, zatim dodati još malo ajvara i jednu žličicu kiselog vrhnja. Na kraju tortilje posuti ribanim sirom. Svaku tortilju dobro zamotati. Jelo poslužiti uz umak po želji.

 

In-portal