Kao lasagne - CANNELLONI S MLJEVENIM MESOM
Ako nemate cannellone, dobro će doći i listovi za lasagne, ali ih prethodno trebate kratko kuhati u vrućoj vodi da omekšaju, a kad ih napunite nadjevom, zarolajte ih poput palačinki
Sastojci:
- 150 g cannellona (oko 14 tuba)
- 450 g mljevenog mesa
- 2 glavice luka
- 400 g umaka od rajčice
- 150 g mozzarelle
- 150 g maslaca ili margarina
- 6 žlica brašna
- 8 dl mlijeka
- 3 žlice kiselog vrhnja
- malo topljenog sira
- sol, papar
Priprema:
Nasjeckajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast pa dodajte mljeveno meso i pržite još desetak minuta. Dodajte umak od rajčice i pirjajte dok se malo ne reducira. Posolite i popaprite.
Za bechamel otopite maslac, dodajte brašno pa uz miješanje kratko popržite. Ulijte mlijeko, dobro promiješajte pa uz neprestano miješanje pustite da zakuha i da se umak počne zgušnjavati. Začinite i dodajte kiselo vrhnje i sir.
U vatrostalnu posudu ulijte polovicu bechamela pa složite tubice cannellona punjene mesnim umakom jednu do druge. Prelijte ostatkom bechamela, pospite ribanim sirom i zapecite u pećnici na 180ºC 20 minuta ili dok se na vrhu ne stvori zlaćana korica.
In Portal
Objavljeno: 17.05.2023