Kao lasagne - CANNELLONI S MLJEVENIM MESOM

Ako nemate cannellone, dobro će doći i listovi za lasagne, ali ih prethodno trebate kratko kuhati u vrućoj vodi da omekšaju, a kad ih napunite nadjevom, zarolajte ih poput palačinki

Cannelloni.

 

Sastojci:

  • 150 g cannellona (oko 14 tuba)
  • 450 g mljevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • 400 g umaka od rajčice
  • 150 g mozzarelle
  • 150 g maslaca ili margarina
  • 6 žlica brašna
  • 8 dl mlijeka
  • 3 žlice kiselog vrhnja
  • malo topljenog sira
  • sol, papar

Priprema:

Nasjeckajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast pa dodajte mljeveno meso i pržite još desetak minuta. Dodajte umak od rajčice i pirjajte dok se malo ne reducira. Posolite i popaprite.

Za bechamel otopite maslac, dodajte brašno pa uz miješanje kratko popržite. Ulijte mlijeko, dobro promiješajte pa uz neprestano miješanje pustite da zakuha i da se umak počne zgušnjavati. Začinite i dodajte kiselo vrhnje i sir.

U vatrostalnu posudu ulijte polovicu bechamela pa složite tubice cannellona punjene mesnim umakom jednu do druge. Prelijte ostatkom bechamela, pospite ribanim sirom i zapecite u pećnici na 180ºC 20 minuta ili dok se na vrhu ne stvori zlaćana korica.

 

In Portal

 

Povezane vijesti