Neodoljivo slatko - KREMŠNITE OD BUNDEVE

Bundeve su lako probavljive, imaju nisku kalorijsku vrijednost, plodovi su slatkastog okusa, a nutritivno su bogata prehrambena namirnica

Kremšnita od bundeve.

 

U kulinarstvu se koristi pri pripremi pita, bučnica, krem juha, bučinog ulja, ali je i idealan dodatak slatkim jelima.

Recept je jednostavan, a okus fantastičan. Vjerujte nam.

Sastojci:

  • - 2 l mlijeka
  • - 300 g šećera
  • - 7 jaja
  • - 150 g gustina
  • - 50 g oštrog brašna
  • - 1 puding od vanilije
  • - 300 g pasirane hokkaido bundeve
  • - 1 vanilin šećer
  • - 500 g lisnatog tijesta

Priprema:

Lisnato tijesto razvaljamo na veličinu kalupa u kojem ćemo slagati kremšnite. Kalup okrenemo tako da na donji dio položimo razvaljano tijesto. Probodemo vilicom na nekoliko mjesta i stavimo peći na 8-10 minuta u pećnicu zagrijanu na 170°C. Isto ponovimo s drugom polovicom tjesta. Pazite da ga ne prepečete.

Bundevu očistimo od koštica, ogulimo koru, narežemo na kockice pa skuhamo u što manje vode. Kad je kuhana, štapnim mikserom napravimo pire od bundeve.

Odvojimo žumanjke od bjelanjaka. U zdjelu sa žumanjcima dodati 150 g šećera i vanilin šećer, pjenasto izmiksati uz postepeno ulijevanje 4 dcl hladnog mlijeka, potom dodati pire od bundeve, prašak pudinga, brašno i gustin.

U većem loncu zakuhamo preostalo mlijeko. Kad mlijeko zakipi, počnemo ga polagano ulijevati u smjesu sa žumanjcima, uz neprestano miješanje pjenjačom kako na dnu ne bi zagorjelo.

Bjelanjke izradite u čvrsti snijeg, a potom dodajte šećer i miješajte još 3 minute. Vruću smjesu ulijte u istučene bjelanjke i lagano umiješajte kako ne bi izgubila pjenastu teksturu.

Složite kalup s lisnatim tijestom i na njega ulijte smjesu te gore stavite drugu koru lisnatog tijesta. Pospite šećerom u prahu.

Dobro ohladite u frižideru, najbolje preko noći.

 

In Portal

 

Povezane vijesti