GULAŠ na drugi način - Varivo koje okusom podsjeća na gulaš
Ako želite pojesti nešto lagano na žlicu, a nemate puno vremena za pripremu pravog gulaša, donosimo vam bržu verziju, jednako finog gulaša bez dinstanja i zaprške. U ovo se varivo umjesto krumpira ili njoka, stavlja riža
Sastojci:
- 0,5 kg junećeg mesa za gulaš
- 2 glavice luka
- 3 mrkve
- 1 crvena paprika
- 1 manji poriluk
- usitnjeni celer
- 1 zrelija rajčica
- sol
- papar
- 1 šalica riže
- 1,5 l vode
Priprema:
Sve sastojke, osim riže, narezati na komadiće i staviti u hladnu vodu i začiniti po želji. Kada varivo prokuha, vatru smanjiti, te ostaviti da se lagano kuha. Dok se jelo kuha, u zdjelu uliti pola litre vode, te u nju dodati rižu da se namače. Nakon 40 minuta u varivo dodati ocijeđenu rižu pa sve zajedno kuhati još 15 minuta.
In-portal
Objavljeno: 14.08.2023