GULAŠ na drugi način - Varivo koje okusom podsjeća na gulaš

Ako želite pojesti nešto lagano na žlicu, a nemate puno vremena za pripremu pravog gulaša, donosimo vam bržu verziju, jednako finog gulaša bez dinstanja i zaprške. U ovo se varivo umjesto krumpira ili njoka, stavlja riža

 

Sastojci:

- 0,5 kg junećeg mesa za gulaš

- 2 glavice luka

- 3 mrkve

- 1 crvena paprika

- 1 manji poriluk

- usitnjeni celer

- 1 zrelija rajčica

 - sol

- papar

- 1 šalica riže

- 1,5 l vode

 

Priprema:

Sve sastojke, osim riže, narezati na komadiće i staviti u hladnu vodu i začiniti po želji. Kada varivo prokuha, vatru smanjiti, te ostaviti da se lagano kuha. Dok se jelo kuha, u zdjelu uliti pola litre vode, te u nju dodati rižu da se namače. Nakon 40 minuta u varivo dodati ocijeđenu rižu pa sve zajedno kuhati još 15 minuta.

 

In-portal