ZAPEČENE KRUŠKE S MEDOM I ORASIMA
Predlažemo da probate ovaj ukusni desert, koji možete pripremiti za svaku priliku. Oduzet će samo pet do deset minuta, a ostavit će dojam o kojem će se još dugo pričati
Sastojci:
- kruške, količina i vrsta po želji
- med
- grubo sjeckani orasi
Po želji:
- cimet
- grožđice
- brusnice
- ekstrakt vanilije ili vanilin šećer
- maslac
Priprema:
Pripremite kruške, operite ih. Kada ih osušite, stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Možete ih staviti cijele, preliti svaku žličicom meda i utisniti isjeckane orahe u njih. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Ukoliko ih želite prerezati uzduž ili poprijeko, izdubite sredinu i popunite medom i grubo isjeckanim ili mljevenim orasima - u mješavinu možete dodati grožđice, brusnice, cimet, ekstrakt vanilije ili vanilin šećer, a na kraju se može staviti i mala kockica maslaca.
Kruške pecite 25 do 30 minuta. Izvadite ih iz pećnice, ostavite da se kratko ohlade. Po želji možete ih posipati šećerom u prahu ili poslužiti uz sladoled.
In Portal
Objavljeno: 26.04.2023