ZAPEČENE KRUŠKE S MEDOM I ORASIMA

Predlažemo da probate ovaj ukusni desert, koji možete pripremiti za svaku priliku. Oduzet će samo pet do deset minuta, a ostavit će dojam o kojem će se još dugo pričati

Zapečene kruške s medom i orasima.

 

Sastojci:

  • kruške, količina i vrsta po želji
  • med
  • grubo sjeckani orasi

Po želji:

  • cimet
  • grožđice
  • brusnice
  • ekstrakt vanilije ili vanilin šećer
  • maslac

 

Priprema:

Pripremite kruške, operite ih. Kada ih osušite, stavite ih na lim obložen papirom za pečenje. Možete ih staviti cijele, preliti svaku žličicom meda i utisniti isjeckane orahe u njih. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Ukoliko ih želite prerezati uzduž ili poprijeko, izdubite sredinu i popunite medom i grubo isjeckanim ili mljevenim orasima - u mješavinu možete dodati grožđice, brusnice, cimet, ekstrakt vanilije ili vanilin šećer, a na kraju se može staviti i mala kockica maslaca.

Kruške pecite 25 do 30 minuta. Izvadite ih iz pećnice, ostavite da se kratko ohlade. Po želji možete ih posipati šećerom u prahu ili poslužiti uz sladoled.

 

In Portal

 

Povezane vijesti