Odmorite želudac nakon blagdana uz VARIVO OD RAZNOG POVRĆA

Kako bismo iz organizma isprali sve one toksine koje su se kumulirali pretjeranim blagovanjem potrebno je u jelovnik uvrstiti što više juha i variva

Juha, ilustracija.

 

Sastojci za varivo od raznog povrća:

  • 3 tikvice
  • 1 patlidžan
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 crvene paprike
  • 2 velika krumpira
  • 1 glavica luka
  • 1 žlica sjemenki korijandera
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 400 g konzerve rajčice
  • 400 g slanutka

 

Priprema:

Prije pripremanja variva od raznog povrća zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih. Povrće najprije operite i očistite pa narežite na sitne komadiće te istresite u veliki kalup za pečenje. Pomiješajte povrće sa sjemenkama korijandera, maslinovim uljem te soli i paprom.

Sve rasporedite u jedan sloj, a zatim krčkajte na laganoj vatri 45 minuta, miješajući jednom ili dvaput dok se povrće ne ispeče i ne porumeni oko rubova.

Po završetku početnog dijela, stavite posudu na laganu vatru pa u varivo od raznog povrća dodajte rajčice i slanutak. Pustite da prokuha i lagano promiješajte. Na samom kraju varivo začinite po osobnom ukusu, pokapajte maslinovim uljem, pa po želji dodatno pospite korijanderom.

Kroz dan pijuckajte čaj od koprive, hibiskusa ili zeleni čaj, a super međuobrok može biti voćna salata od jabuke, kruške, ananasa i grejpa.

 

In Portal