Odmorite želudac nakon blagdana uz VARIVO OD RAZNOG POVRĆA
Kako bismo iz organizma isprali sve one toksine koje su se kumulirali pretjeranim blagovanjem potrebno je u jelovnik uvrstiti što više juha i variva
Sastojci za varivo od raznog povrća:
- 3 tikvice
- 1 patlidžan
- 3 češnja češnjaka
- 2 crvene paprike
- 2 velika krumpira
- 1 glavica luka
- 1 žlica sjemenki korijandera
- 4 žlice maslinovog ulja
- 400 g konzerve rajčice
- 400 g slanutka
Priprema:
Prije pripremanja variva od raznog povrća zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijevih. Povrće najprije operite i očistite pa narežite na sitne komadiće te istresite u veliki kalup za pečenje. Pomiješajte povrće sa sjemenkama korijandera, maslinovim uljem te soli i paprom.
Sve rasporedite u jedan sloj, a zatim krčkajte na laganoj vatri 45 minuta, miješajući jednom ili dvaput dok se povrće ne ispeče i ne porumeni oko rubova.
Po završetku početnog dijela, stavite posudu na laganu vatru pa u varivo od raznog povrća dodajte rajčice i slanutak. Pustite da prokuha i lagano promiješajte. Na samom kraju varivo začinite po osobnom ukusu, pokapajte maslinovim uljem, pa po želji dodatno pospite korijanderom.
Kroz dan pijuckajte čaj od koprive, hibiskusa ili zeleni čaj, a super međuobrok može biti voćna salata od jabuke, kruške, ananasa i grejpa.
In Portal
Objavljeno: 12.04.2023