Nemojte biti u banani zbog ponedjeljka, nego se radije počastite BANANA KOLAČEM

Prosječna banana sadrži 1 g proteina, 3 g vlakana, 27 g ugljikohidrata, 4 g šećera, 43 mg magnezija, a možda i najvažnije od svega - 460 mg kalija. Smanjiti će i grčeve mišića prilikom napora u roku od petnaest minuta

Banane, ilustracija.

 

Za biskvit od banane vam je potrebno 4 jaja, 140 g šećera, 4 banane, 100 ml ulja, 30 ml mlijeka, 200 g glatkog brašna, 2 žličice praška za pecivo.

Priprema: Jaja, šećer i banane miksajte 3-4 minute pa dodajte ulje i mlijeko. Zatim malo po malo dodajte brašno pomiješano s praškom za pecivo i kuhačom dobro izmiješajte smjesu tako da ne bude grudica.

Krema: 800 ml mlijeka, 100 g šećera, 2 praška za puding s okusom banane, 100 g maslaca, 400 ml slatkog vrhnja.

Biskvitnu smjesu izlijte u namaščen i pobrašnjen kalup za pečenje (25x35 cm). Biskvit pecite 20 minuta na temperaturi od 180 °C.

Prašak za puding razmutite u malo mlijeka, a ostatak mlijeka i šećera zagrijte do vrenja. Dodajte pripremljeni puding i kuhajte ga na laganoj vatri dok se ne zgusne. U vrući puding dodajte maslac i miješajte dok se ne otopi. Vrući puding izlijte preko ohlađenog biskvita.

Kada se puding ohladi, premažite kolač tučenim slatkim vrhnjem i spremite ga u hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja.

Jeste li znali da je jednom u Indiji neki čovjek pojeo 81 bananu za samo pola sata? Vi nemojte pretjerivati, ali uživajte u ovom kolaču sočnog biskvita i puding kremi.

 

In Portal

 

Povezane vijesti