Komadić Francuske na tanjuru - QUICHE OD PORILUKA I PANCETE
Priprema ovog predjela ne zahtjeva previše vremena, a kombinirati možete različite sastojke za nadjev. Danas vam donosimo varijantu od poriluka i pancete
Sastojci:
250 g pšenično brašno, bijelo
250 g poriluk (cijeli)
100 g gouda punomasni
120 g maslac, slani
100 g panceta ili šunke za pizzu
2 dl vrhnje za kuhanje
1 žlica vrhnje kiselo (10% masti )
4 kom jaja
sol
svježe mljeveni papar
Priprema:
Očišćeni poriluk prerezati uzdužno, prokuhati malo u slanoj vodi da omekša pa ga procijediti i narezati na kolutiće. Od brašna, maslaca, kiselog vrhnja, jednog jajeta i soli umijesiti glatko tijesto. Ostaviti ga u hladnjaku oko 1 sat. Nakon toga tijesto razvaljati u posudu promjera oko 20 cm, tako da i rubovi tijesta oblože stijenke posude. Vilicom probosti tijesto.
Na tijesto najprije posipati nasjeckani poriluk, a zatim sitne kockice suhe pancete, naribani sir, te staviti u zagrijanu pećnicu da se malo zapeče.
Nakon toga, preko pite preliti smjesu od 3 umućena jaja, vrhnja za kuhanje, soli i papra. Po površini se može posipati još malo poriluka.
Sve zajedno pecite oko 30 minuta dok ne porumeni.
Ovaj tradicionalni francuski specijalitet dolazi u različitim kombinacijama tako da ga možete raditi i sa šunkom, špinatom ili feta sirom.
In Portal
Objavljeno: 31.05.2023