Komadić Francuske na tanjuru - QUICHE OD PORILUKA I PANCETE

Priprema ovog predjela ne zahtjeva previše vremena, a kombinirati možete različite sastojke za nadjev. Danas vam donosimo varijantu od poriluka i pancete

 

Sastojci:

250 g pšenično brašno, bijelo

250 g poriluk (cijeli)

100 g gouda punomasni

120 g maslac, slani

100 g panceta ili šunke za pizzu

2 dl vrhnje za kuhanje

1 žlica vrhnje kiselo (10% masti )

4 kom jaja

sol

svježe mljeveni papar

Priprema: 

Očišćeni poriluk prerezati uzdužno, prokuhati malo u slanoj vodi da omekša pa ga procijediti i narezati na kolutiće. Od brašna, maslaca, kiselog vrhnja, jednog jajeta i soli umijesiti glatko tijesto. Ostaviti ga u hladnjaku oko 1 sat. Nakon toga tijesto razvaljati u posudu promjera oko 20 cm, tako da i rubovi tijesta oblože stijenke posude. Vilicom probosti tijesto.

Na tijesto najprije posipati nasjeckani poriluk, a zatim sitne kockice suhe pancete, naribani sir, te staviti u zagrijanu pećnicu da se malo zapeče. 

Nakon toga, preko pite preliti smjesu od 3 umućena jaja, vrhnja za kuhanje, soli i papra. Po površini se može posipati još malo poriluka.

Sve zajedno pecite oko 30 minuta dok ne porumeni.

Ovaj tradicionalni francuski specijalitet dolazi u različitim kombinacijama tako da ga možete raditi i sa šunkom, špinatom ili feta sirom. 

 

In Portal