Brzo i fino - BISKVIT KOLAČ S JAGODAMA I MASCARPONE SIROM
Ovaj jednostavan kolač s jagodama brzo je gotov, a biskvit je nevjerojatno mekan i ukusan
Konzumiranje kokosa je dobro iz više razloga. Upravo zbog masti koje sadrži, ova namirnica ima puno ljekovitih svojstava ali i dobre nutritivne vrijednosti. Može se upotrijebiti na više načina, kao ulje, voda ili mlijeko, a i na žlicu kao suhu tvar.
Primjerice, uzimanje ulja od kokosa poboljšava apsorpciju hranjivih tvari i poboljšava probavu. Isto tako proizvodi trenutni iskoristivi izvor energije u čovjekovom organizmu, te pojačava metabolizam. Kokosovo ulje dobro je i za stabiliziranje tjelesne težine i kontrolira osjećaj gladi.
Donosimo vam recept koji će vam se sigurno svidjeti.
Sastojci za tijesto:
Za sirup:
Još treba dodati:
Priprema:
U toplo mlijeko stavite kvasac te stavite žličicu šećera i dobro promiješate pa kvasac ostavite da se diže.
U tepsiju je potrebno dodati obje vrste brašna, te napraviti udubljenje u sredini zdjele. U drugu zdjelu staviti jogurt, jaja, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu, to sve dobro izmiješati. Udubljenje napuniti uljem i dobivenom smjesom, te dodati kvasac koji ste ostavili da se digne.
Mikserom umutiti tijesto, oblikovati tijesto u loptu, te premazati tepsiju s uljem, raširiti tijesto po cijeloj dužini tepsije, pokriti folijom i ostaviti preko noći u frižideru.
Ujutro iz frižidera izvaditi tijesto i ostaviti ga na sobnoj temperaturi da se još jednom podigne. Kada naraste, tijesto podijeliti na pola i svaku polovicu podijeliti na jednake dijelove (koliko kiflica, toliko dijelova), umutiti ulje sa žumanjkom i brašnom.
Tijesto zgnječiti kako bi se stanjilo, sve dijelove tijesta premazati otopljenim maslacem, staviti jednu, a onda nakon što se ona ohladi, drugu polovicu tijesta u frižider.
Dok se druga polovica tijesta hladi u frižideru, vi od prvog dijela pripremite kiflice. Izvaljati što veći krug možete, premazati s malo maslaca i izrezati na trokute. Na svaki kut tijesta staviti malo džema i zavaljati u kiflicu. Sve staviti u tepsiju i peći pa ponoviti postupak i s drugom polovicom tijesta. Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva i kiflice peći dok ne porumene, otprilike 20 minuta.
Dok se kiflice peku, napraviti sirup. U lonac staviti vodu i šećer, pustiti da provrije, kuhati na srednje jakoj vatri 5-6 minuta.
Kada su kiflice gotove, umočiti ih u pripremljeni sirup i uvaljati ih u kokosovo brašno.
Dobar tek!
In Portal
Objavljeno: 28.06.2023