Petak zaslužuje brzi ČOKOLADNI MOUSSE

Mousse od čokolade izmislio je Henri Toulouse Lautrec početkom 20. stoljeća. Prvo ga je nazvao ‘majoneza od čokolade‘, ali na sreću ime se brzo promijenilo na ‘mus od čokolade‘ ili na francuskom ‘mousse au chocolat‘

 

Sastojci:

300 grama tamne čokolade, 3 cijela jaja, 50 g šećera, 1 žlica Dolcela kakao praha, 300 ml Dolcela tekućeg šlaga 5+.

Priprema:

Čokoladu otopite na pari ili u manjem loncu na jako laganoj vatri. Otopljenu čokoladu maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

Mikserom izmiksajte cijela jaja i šećer, miksajte sve dok smjesa ne postane blijeda, gusta i dvostrukog volumena.

Zatim u smjesu dodajte otopljenu čokoladu i kakao (kakao prosijte kako ne bi bilo grudica).

Sve zajedno dobro izmiksajte da dobijete kremastu smjesu.

Posebno izmiksajte šlag, pa ga zatim uz pomoć špatule ili kuhače dodajte u kremastu smjesu čokolade. Miješajte lagano kružnim pokretima dok vam se sve lijepo ne spoji i dok ne dobijete pjenastu kremu.

Kremu ulijte ili uz pomoć žlice premjestite u 7 čaša po želji, ostavite u frižideru da se hladi barem sat vremena.

Mousse prije posluživanja ostavite kratko na sobnoj temperaturi, bit će ukusniji.

Ukrasite šlagom po želji, čokoladom, sezonskim voćem ili svježim listićima mente, a jednako je fin i sam.

 

In Portal