Brzi i ukusni recept za PILEĆE RAŽNJIĆE

Ovaj jednostavan recept za pileće ražnjiće jamči sočnu i aromatičnu poslasticu na vašem tanjuru, a možete ih pripremiti na električnom roštilju ili na grill tavi. Dobar tek!

Ražnjići.

 

Sastojci:

  • - 500 g pilećih prsa, narezanih na kockice
  • - 2 crvene paprike, narezane na kockice
  • - 1 luk, narezan na kolutove
  • - 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • - 2 žlice maslinovog ulja
  • - 2 žlice limunovog soka
  • - 1 žličica crvene paprike u prahu
  • - sol i papar po želji

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, limunov sok, sitno nasjeckani češnjak, crvenu papriku u prahu, sol i papar. Ova smjesa će biti marinada za pileće ražnjiće.

Dodajte narezane kockice pilećih prsa u marinadu i dobro promiješajte kako bi se piletina ravnomjerno natopila.

Pokrijte zdjelu prozirnom folijom i ostavite da se piletina marinira najmanje 30 minuta u hladnjaku. Ako imate više vremena, ostavite da se marinira duže kako bi se okusi bolje sjedinili.

Nakon što je piletina dobro natopljena marinadom, nizajte komadiće pilećih prsa na drvene ražnjiće izmjenjujući ih s crvenom paprikom i lukom.

Uključite roštilj na umjerenu vatru i pričekajte dok se ugrije.

Ražnjiće pecite na roštilju oko 10-15 minuta, povremeno ih okrećući i premazujući preostalom marinadom.

Kada piletina postane lijepo zapečena i više nije ružičasta iznutra, vaši pileći ražnjići su spremni za posluživanje.

Poslužite ih s omiljenim prilogom - rižom, krumpirom ili salatom - i uživajte u ukusnom obroku!

 

In Portal

 

Povezane vijesti