Ukusan i nesvakidašnji KOLAČ OD ANANASA će vam otkriti neke nove okuse

Ananas je tropsko voće podrijetlom iz južne Amerike. Ova namirnica obiluje vitaminom C te vitaminom B1 koji je važan u proizvodnji energije

Kolač od ananasa.

 

Od minerala ova namirnica sadrži kalij i kalcij te mangan, ali i enzim bromelain koji pomaže pri razgradnji proteina te smanjuje upalne procese u organizmu. Konzumacija ovog voća smanjuje rizik od dobivanja osteoporoze te poboljšava rad crijeva.

Za tijesto:

  • - pola šalice brašna
  • - pola žličice praška za pecivo
  • - pola šalice rastopljenog maslaca
  • - 1 šalica šećera
  • - 2 jaja
  • - pola šalice mlijeka
  • - 1 žličica ekstrakta vanilije
  • - prstohvat soli

Za preljev:

  • - 4 ocijeđena koluta ananasa iz kompota
  • - smeđi šećer
  • - malo otopljenog maslaca

Priprema:

Pećnicu zagrijati na 180 stupnjeva, zatim namastiti i pobrašniti kalup za pečenje. U zdjelu pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj zdjeli potrebno je mikserom izmiješati omekšani maslac i šećer. Dodati jaja, mlijeko i ekstrakt vanilije pa miksati dok se sve dobro ne sjedini. Postepeno dodavati brašno, prašak za pecivo i sol u zdjelu s maslacem, šećerom i jajima, miješati dok se ne dobije glatko tijesto.

U kalup uliti polovicu tijesta, zatim staviti kolutove ananasa po tijestu i pritisnuti ih žlicom da se utisnu u tijesto. Ananas posuti smeđim šećerom, zatim preliti otopljenim maslacem preko šećera. Preliti preostalo tijesto preko ananasa i ravnomjerno rasporediti.

Kolač peći 35-40 minuta na 180°C dok ne postane zlatno-smeđe boje. Kada je kolač gotov ostaviti ga da se ohladi. Poslužiti ga se može i toplog i hladnog. Uz kolač dobro ide i sladoled od vanilije.

 

In Portal

 

Povezane vijesti