SALATA OD PILETINE I JEČMA - do zdravlja preko ječma

Ječam je jedna od najstarijih namirnica na svijetu, sadio se već u kameno doba. Koristi se u proizvodnji kruha, piva, viskija, slada te stočne hrane. Dobra je zamjena za kavu, a ječmeni slad dobra je zamjena za šećer

Salata od piletine i ječma.

 

Ječam obiluje vlaknima te ga zbog toga često konzumiraju ljudi koji su na dijeti. Sadrži brojne vitamine kao što su vitamin A, vitamin D, vitamin E kao i vitamine B kompleksa. Od minerala, u ječmu su zastupljeni kalij, fosfor, magnezij, željezo i cink, koji su jako bitni za zdravlje.

Zato danas napravite salatu od piletine i ječma te uživajte u ovom zdravom jelu.

Sastojci:

  • - 130 g ječmene kaše
  • - 200 g pilećeg filea
  • - 55 g mrkve
  • - 35 g celera
  • - 150 g luka

Za preljev:

  • - 360 g jogurta
  • - 40 g majoneze
  • - 1 žlica svježe ocijeđenog limunova soka
  • - pola žličice Vegete

Priprema:

Ječam staviti u posoljenu vodu i skuhati. Piletinu narezanu na kockice peći na tavi dok ne poprimi zlatnu boju. Kada se ječam i piletina ohlade, ječmu dodati piletinu, sitno narezanu mrkvu, celer te narezani luk pa sve dobro izmiješati.

Kako bi se napravio preljev, limunovom soku treba dodati vegetu i pomiješati. Zatim dodati jogurt i još jednom sve zajedno izmiješati. Preljev preliti preko salate, salatu poslužiti hladnu.

 

In Portal