SALATA OD PILETINE I JEČMA - do zdravlja preko ječma
Ječam je jedna od najstarijih namirnica na svijetu, sadio se već u kameno doba. Koristi se u proizvodnji kruha, piva, viskija, slada te stočne hrane. Dobra je zamjena za kavu, a ječmeni slad dobra je zamjena za šećer
Ječam obiluje vlaknima te ga zbog toga često konzumiraju ljudi koji su na dijeti. Sadrži brojne vitamine kao što su vitamin A, vitamin D, vitamin E kao i vitamine B kompleksa. Od minerala, u ječmu su zastupljeni kalij, fosfor, magnezij, željezo i cink, koji su jako bitni za zdravlje.
Zato danas napravite salatu od piletine i ječma te uživajte u ovom zdravom jelu.
Sastojci:
- - 130 g ječmene kaše
- - 200 g pilećeg filea
- - 55 g mrkve
- - 35 g celera
- - 150 g luka
Za preljev:
- - 360 g jogurta
- - 40 g majoneze
- - 1 žlica svježe ocijeđenog limunova soka
- - pola žličice Vegete
Priprema:
Ječam staviti u posoljenu vodu i skuhati. Piletinu narezanu na kockice peći na tavi dok ne poprimi zlatnu boju. Kada se ječam i piletina ohlade, ječmu dodati piletinu, sitno narezanu mrkvu, celer te narezani luk pa sve dobro izmiješati.
Kako bi se napravio preljev, limunovom soku treba dodati vegetu i pomiješati. Zatim dodati jogurt i još jednom sve zajedno izmiješati. Preljev preliti preko salate, salatu poslužiti hladnu.
In Portal
Objavljeno: 26.09.2023