MESNA ŠTRUCA S FRANCUSKOM SALATOM: Gurmansko jelo za bogat obiteljski obrok
Francuska salata većinom se jede za blagdane, no ako se zaželite ovog ukusnog i zasitnog jela, možete ju napraviti i za druge prilike te poslužiti uz ukusnu mesnu štrucu
Sastojci:
- 600 g mljevenog miješanog mesa
-85 g kruha
-150 g mlijeka
-30 g luka
-2 češnja češnjaka
-pola žlice vegete
-1 jaje
-malo mljevenog crnog papra
Za francusku salatu:
-220 g zamrznutog povrća za francusku salatu
- malo vegete
-sol, papar
-40 g kiselih krastavaca
-70 g kiselog vrhnja
-30 g majoneze
-1 žličica senfa
Priprema:
Kruh je potrebno preliti mlijekom, pa dodati sitno nasjeckan luk nasjeckan češnjak, vegetu, jaja i crni papar, sve promiješati dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu preliti preko mesa i sve dobro izmiješati pa ostaviti da odstoji pola sata na hladnom.
Oblikovati štrucu te je staviti na lim na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Peći u pećnici sat vremena na 200 stupnjeva.
Kako bi napravili francusku salatu, zamrznuto povrće treba staviti u vrelu vodu te dodati malo vegete i skuhati. Za preljev koji ide u salatu, pomiješati vrhnje, majonezu i senf.
Kada se povrće skuha i ohladi, pomiješa se s kiselim krastavcima i pripremljenim preljevom za salatu.
Najbolje bi bilo da se francuska salata napravi prije mesne štruce jer se treba hladiti u frižideru 2 do 3 sata. Nakon što se mesna štruca ispeče poslužite ju uz ohlađenu francusku salatu.
In-portal
Objavljeno: 23.08.2023