MESNA ŠTRUCA S FRANCUSKOM SALATOM: Gurmansko jelo za bogat obiteljski obrok

Francuska salata većinom se jede za blagdane, no ako se zaželite ovog ukusnog i zasitnog jela, možete ju napraviti i za druge prilike te poslužiti uz ukusnu mesnu štrucu

 

Sastojci:

- 600 g mljevenog miješanog mesa

-85 g kruha

-150 g mlijeka

-30 g luka

-2 češnja češnjaka

-pola žlice vegete

-1 jaje

-malo mljevenog crnog papra

 

Za francusku salatu:

-220 g zamrznutog povrća za francusku salatu

- malo vegete

-sol, papar

-40 g  kiselih krastavaca

-70 g kiselog vrhnja

-30 g majoneze

-1 žličica senfa

 

Priprema:

Kruh je potrebno preliti mlijekom, pa dodati sitno nasjeckan luk nasjeckan češnjak, vegetu, jaja i crni papar, sve promiješati dok se ne dobije homogena smjesa. Smjesu preliti preko mesa i  sve dobro izmiješati pa ostaviti da odstoji pola sata na hladnom.

Oblikovati štrucu te je staviti na lim na koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Peći u pećnici sat vremena na 200 stupnjeva.

Kako bi napravili francusku salatu, zamrznuto povrće treba staviti u vrelu vodu te dodati malo vegete i skuhati. Za preljev koji ide u salatu, pomiješati vrhnje, majonezu i senf.

Kada se povrće skuha i ohladi, pomiješa se s kiselim krastavcima i pripremljenim preljevom za salatu.

Najbolje bi bilo da se francuska salata napravi prije mesne štruce jer se treba hladiti u frižideru 2 do 3 sata. Nakon što se mesna štruca ispeče poslužite ju uz ohlađenu francusku salatu.

 

In-portal