U Slovačkoj održan Ilyo Cup u taekwondou i parataekwondou

Hrvatski parataekwondoaši u Slovačkoj su se natjecali kao predstavnici Zagrebačkog parataekwondo saveza, a nastupili su sportaši iz dva kluba, TKOI URIHO i TKOI Kukkiwon Zagreb

Zajednička fotografija.

 

U slovačkom gradu Košicama, prošlu subotu, 11. studenog, održan je Ilyo Cup 2023 u taekwondou i parataekwondou, a nastupilo je šest parataekwondo klubova.

Hrvatski parataekwondoaši u Slovačkoj su se natjecali kao predstavnici Zagrebačkog parataekwondo saveza, a nastupili su sportaši iz dva kluba, TKOI URIHO i TKOI Kukkiwon Zagreb.

Iz kluba URIHO natjecali su se Daniela Topić, Karla Lukač i Roko Boduljak, a s njima u pratnji bili su  trenerica Martina Peranović te trener Matija Soro, kao i asistenti Viktoria Mihalić i Mihaela Topić.

Iz kluba Kukkiwon Zagreb nastupili su Ivona Budišćak i Leon Božo Škravan u pratnji trenera Kristijana Škravana.

Parataekwondoaši koji su nastupali na ovogodišnjem Ilyo Cupu članovi su Hrvatske parataekwondo reprezentacije koja je nedavno ispisala povijest osvojivši čak 14 medalja na Svjetskom prvenstvu u Meksiku.

Da taj uspjeh nije došao slučajno, nego je rezultat truda i napornog rada, naši parataekwondoaši dokazali su i ovaj put. Naime, svih pet naših sportaša i ovaj su put pokazali svoju kvalitetu te osvojili prva mjesta u svojim kategorijama.

- Svih pet sportaša koji su nastupili na ovom kupu Svjetski su prvaci sa zadnjeg Svjetskog prvenstva u Meksiku. Također su svi parasportaši potvrdili svoju kvalitetu osvojivši prva mjesta u svojim kategorijama. Organizatori su zaista bili oduševljeni izvedbom te su nam pružili nezaboravno gostoprimstvo - istaknuo je predsjednik Hrvatskog parataekwondo saveza Kristijan Škravan, nakon još jednog sjajnog uspjeha naših klubova.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti