PANTOVČAK Predsjednik Milanović primio Hrvatske parataekwondoaše i čestitao im na uspjehu

Hrvatski parataekwondoaši su medalje osvojili usprkos teškim uvjetima u kojim su trenirali. Naime, glavna dvorana u kojoj su se naši sportaši pripremali za svjetsko prvenstvo u Meksiku već je tri godine bez struje i vode

 

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović je primio Hrvatsku parataekwondo reprezentaciju koja se nedavno vratila iz Meksika s čak 14 medalja.

Na prijam kod predsjednika stigao je predsjednik Hrvatskog parataekwondo saveza Kristijan Škravan, kao i direktorica Hrvatskog parataekwondo saveza Martina Peranović.

Uz čelne ljude saveza, Milanović je primio i one koji su zaslužni za ovaj ogroman uspjeh, a između ostalih tamo su se našli: Leon Božo Škravan, Domagoj Vujčić, Mateo Škara, Tihana Preksavec, Ivona Budišćak, Senada Halilčević, Stipe Barić, Daniela Topić, Roko Boduljak i Karla Lukač koji su osvojili zlatne medalje, Mario Komorčec, Filip Cimaš I Bruno Živković kao srebrni, te Biserka Sambol, koja je doprinijela ovom uspjehu osvojivši brončano odličje.

Uz njih bili su i osvajači 9. mjesta Viktor Frane Gligo i Kristijan Burušić. Na prijemu su se našli i vođa tima Borna Soro te treneri Matija Soro i Marijo Rendulić. Bili su prisutni i asistenti Viktorija Mihalić, Jasna Jakuš Topolovec, Lidija Vujčić, Josip Šteko te Mihaela Topić kao i pomoćni treneri Anton Maras i Jerneja Bambić.

Predstavnici Hrvatskog parataekwondo saveza istaknuli su kako je hrvatska reprezentacija, zahvaljujući ovom velikom uspjehu na svjetskom prvenstvu, zauzela sveukupno prvo mjesto na svjetskom prvenstvu.

Predstavnici saveza kazali su da je ovo jedinstven uspjeh jer se prvi put u povijesti dogodilo da je jedna reprezentacija osvojila toliko medalja.

Podsjetimo, hrvatski parataekwondoaši su medalje osvojili usprkos teškim uvjetima u kojim su trenirali. Naime, glavna dvorana u kojoj su se naši sportaši pripremali za svjetsko prvenstvo u Meksiku već je tri godine bez struje i vode. Usprkos tome, reprezentacija je osvojila 10 zlatnih, 3 srebrne i jednu brončanu medalju.

Uz predsjednika Republike Hrvatske na prijemu je prisustvovao i povjerenik Predsjednika Republike za sport Željko Jovanović.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti