Hrvatska parataekwondo reprezentacija osvojila 14 medalja na SP-u u Meksiku, URIHO opet briljirao

Hrvatska parataekwondo reprezentacija ostvarila je sjajan rezultat na Svjetskom prvenstvu u meksičkom Veracruzu osvojivši čak 14 medalja u tehničkim disciplinama, od kojih je pet osvojio TKOI URIHO i tako još jednom dokazao izvrsnost svojih sportaša

 

Hrvatska poomsae paratekwondo reprezentacija oduševila je sjajnim nastupima u tehničkim disciplinama na SP-u u Meksiku osvojivši čak 14 medalja, pri čemu 10 zlata, tri srebra i broncu.

- Još smo pod dojmom i nenaspavani. Hrvatska je po broju medalja osvojila prvo mjesto u ukupnom poretku. Ovo je najveći uspjeh bilo koje reprezentacije otkako postoje natjecanja u tehničkim disciplinama i za ove rezultate dobili smo pohvale Svjetske parataekwondo organizacije - poručila je iz Meksika izbornica poomasae reprezentacije i direktorica Hrvatskog parataekwondo saveza Martina Peranović.

Najmlađi natjecatelj ovog Svjetskog prvenstva, 16-godišnji Stipe Barić osvojio je zlato u klasi P22 nakon četiri četiri pobjede. U klasi P33, Leon Božo Škravan se također okitio zlatnom medaljom, dok je Filip Cimaš postao svjetski doprvak.

U ženskoj konkurenciji, Danijela Topić (P22) briljirala je sjajnom razlikom i ocjenom višom od 9.5 u finalnom meču osvojivši zlato. Roko Boduljak (P22) također je osvojio zlato, Bruno Živković (P23) je bio drugi, baš kao i Mario Komoročec (P21), dok je Biserka Sambol bila treća u klasi P21.

Još je šest hrvatskih natjecatelja (Karla Lukač P21, Mateo Škara P21, Domagoj Vujčić P31, Senada Halilčević P31, Tihana Preksavec P22, Ivona Budišćak P31), nakon strogih klasifikacija, nastupilo bez konkurencije u svojim klasama, donoseći zlatne medalje Hrvatskoj.

Senada Halilčević okitila se krunom najupornije natjecateljice u poomsae disciplinama. Viktor Frane Gligo u klasi P21, te Kristijan Burušić u klasi P22 su nažalost, izgubili u prvom kolu, čime su se plasirali na 9. mjesto.

Koliko je ovo veliki uspjeh pokazuje i podatak kako je Hrvatska na posljednjem SP-u u turskoj Antalyji 2019. osvojila pet medalja.

Ovaj veliki uspjeh ne bi bio moguć bez stručnog vodstva. Poomsae izbornica i trenerica Martina Peranović te glavni poomsae trener Matija Soro igrali su ključnu ulogu u pripremi i uspjehu tima. Pridonijeli su im treneri Kristijan Škravan, Daniel Bursać, Jerneja Bambić i Anton Maras, uz podršku trenerice i nacionalne asistentice Viktorije Mihalić i nacionalnog asistenta Josipa Šteke.

 

HPO/In Portal

 

Povezane vijesti