SDI HRABRI Održan Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci 'Prijateljstvo 2023'

U ukupnom poretku OKI 'Fantomi' Sarajevo zauzeli su prvo mjesto, IOK Zagreb drugo mjesto, a OKI Banja Luka treće mjesto. Potom slijede SDI Hrabri Zagreb, POK Marsonia Slavonski Brod i OKI Novska

Prizor s turnira.

 

Sportsko društvo invalida 'Hrabri' (SDI 'Hrabri') na čelu s predsjednikom Marijanom Anićem, koji je ujedno 2022. godine izabran za predsjednika Hrvatskog saveza sjedeće odbojke, organiziralo je u subotu, 21. listopada 2023., od 9 sati do 17 sati, u Centru za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek' u Zagrebu, Međunarodni tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci 'Prijateljstvo 2023', pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i uz potporu Grada Zagreba.

Subotnje doživljaje o svemu prenio nam je Zoran Stojanović, tajnik SDI 'Hrabri'.

Tako smo saznali da je obol ovom turniru s dugogodišnjom tradicijom došao dati, među brojnim uzvanicima, uvijek svima dragi gost - Allen Bartoš, dopredsjednik Zagrebačkog parasportskog saveza.

Na samom početku sportske manifestacije, Ivica Lazić - kao posljednji živi osnivač SDI-a 'Hrabri', svečano je otvorio turnir, uz minutu šutnje radi obilježavanja sjećanja na dvojicu preminulih osnivača SDI-a 'Hrabri' - Josipa Petrača, koji je preminuo 26. prosinca 2020. i na Nikolu Neralića, koji je preminuo 22. srpnja 2023. godine.

Nastupilo je šest natjecateljskih klubova sa stotinjak igrača:

- u grupi A - OKI Fantomi - Sarajevo, IOK Zagreb, POK Marsonia - Slavonski Brod;

- u grupi B - OKI Banja Luka - Banja Luka, SDI Hrabri - Zagreb, OKI Novska (umjesto IŠD Samorastnik - Ravne na Koroškem, iz Slovenije).

Igralo se na dva dobivena seta po grupama, polufinale i za 5.-6. mjesto.

U ukupnom poretku OKI 'Fantomi' Sarajevo zauzeli su prvo mjesto, IOK Zagreb drugo mjesto, a OKI Banja Luka treće mjesto. Potom slijede SDI Hrabri Zagreb, POK Marsonia Slavonski Brod i OKI Novska.

Proglašenje pobjednika bilo je u Restoranu 'Mali raj' u Zagrebu, iza 17 sati. Lana Rosić je kao najmlađa članica SDI 'Hrabri' predala zlatne medalje i pehare za OKI 'Fantomi' Sarajevo.

Da podsjetimo, Međunarodni turnir prijateljstva u sjedećoj odbojci bio je organiziran unatoč koronavirusu i 2020., 2021. i 2022. godine, iako sa smanjenim brojem sudionika, s ciljem neprekidanja tradicije koja traje gotovo 50 godina.

Turnir ima svoju poruku, a to je animirati mlade osobe s invaliditetom, posebno žene, da se uključe u sport i da napreduju do reprezentativnih nastupa na europskim, svjetskim i Paraolimpijskim igrama.

Na kraju razgovora tajnik Stojanović najavio je sljedeće sportske igre: redovnu Ligu u sjedećoj odbojci, Kup odbojke u Splitu i 9. studenog 2023. Banja Luka Open. Napomenuo je da su, uz ovaj Međunarodni tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci 'Prijateljstvo 2023', ove godine članovi SDI 'Hrabri' sudjelovali i na Međunarodnim sportskim susretima invalida 'Bljesak' te na Sarajevo Openu.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti