SDI HRABRI Najava za Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci 'Prijateljstvo 2023'

Turnir ima svoju poruku, a to je animirati mlade osobe s invaliditetom, posebno žene, da se uključe u sport i da napreduju do reprezentativnih nastupa na europskim, svjetskim i Paraolimpijskim igrama

Zajednička fotografija, arhiva.

 

Sportsko društvo invalida 'Hrabri' (SDI 'Hrabri') na čelu s predsjednikom Marijanom Anićem, koji je ujedno prošle godine izabran za predsjednika Hrvatskog saveza sjedeće odbojke, organizira u subotu, 21. listopada 2023., od 9 sati, u Centru za odgoj i obrazovanje 'Vinko Bek' u Zagrebu, Međunarodni tradicionalni turnir u sjedećoj odbojci 'Prijateljstvo 2023', pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta i uz potporu Grada Zagreba.

Nastupit će šest ekipa:

- u grupi A: OKI 'Fantomi' - Sarajevo, IOK Zagreb, POK 'Marsonia' Slavonski Brod;

- u grupi B: OKI 'Banja Luka' Banja Luka, SDI 'Hrabri' Zagreb, IŠD 'Samorastnik' Ravne na Koroškem.

Igra se na dva dobivena seta po grupama, polufinale i za 5.-6. mjesto.

Proglašenje pobjednika bit će u Restoranu 'Mali raj' u Zagrebu, Samoborska cesta 77, u 17 sati.

Unatoč koronavirusu, Međunarodni turnir prijateljstva u sjedećoj odbojci je bio organiziran i 2020., 2021. i 2022. godine, iako sa smanjenim brojem sudionika, s ciljem neprekidanja tradicije koja traje već 50 godina.

Ove godine bit će ponovno prilika da se na jednom mjestu nađu i osnivači SDI-a 'Hrabri', s obilježavanjem sjećanja na dvojicu od njih - Josipa Petrača, koji je preminuo 26. prosinca 2020. i na Nikolu Neralića, koji je preminuo 22. srpnja 2023. godine.

Turnir ima svoju poruku, a to je animirati mlade osobe s invaliditetom, posebno žene, da se uključe u sport i da napreduju do reprezentativnih nastupa na europskim, svjetskim i Paraolimpijskim igrama.

Da podsjetimo, Sportsko društvo invalida 'Hrabri' osnovano je 21. ožujka 1969., s ciljem okupljanja osoba s invaliditetom svih kategorija, ukazujući im da su sport i rekreacija u funkciji psihofizičke rehabilitacije koja će im pomoći u svakodnevnom životu i radu. Danas ima članove gotovo svih vrsta invaliditeta. Ujedno, među članstvom imaju i višestruke nosioce olimpijskih, svjetskih i europskih odličja i medalja. Najveći broj članova uključen je u sjedeću odbojku, gdje se natječu u Hrvatskoj ligi koja broji dvanaest klubova, kao i na raznim domaćim i međunarodnim turnirima. Uz to, puno članova je i u kuglanju, gdje se natječu u ligi 'zdravih osoba', Druga hrvatska liga Centar.

Društvo 'Hrabri' okuplja članove u sedam klubova u sljedećim sportovima: sjedeća odbojka (muška i ženska ekipa), kuglanje, streljaštvo, stolni tenis, mali nogomet, plivanje i pikado. Najaktivniji klub u sklopu Društva je Klub sjedeće odbojke, koja se redovito natječe u Hrvatskoj ligi, kao i na mnogim domaćim i međunarodnim turnirima.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti