SRDELE S KRUMPIRIMA Dosta vam je teške i masne hrane, osvježite svoj jelovnik sa srdelama i krumpirom

U vrućim ljetnim danima ne preporuča se jesti masna i kalorična hrana. Najbolje bi bilo spremiti jelo koje vam neće teško leći na želudac. Srdele s krumpirima jedno je od jela koje možete pripremiti ukoliko želite odmoriti svoj želudac

 

Sastojci :

60 dg srdela

40 dg krumpira

svežnjić peršinovog lista

2 režnja češnjaka

sol i papar

vegeta

maslinovo ulje

čaša bijelog vina

 

Priprema :

Krumpir oguliti i narezati na tanke ploške. U nauljenu vatrostalnu posudu posložite jedan red krumpira, posolite, popaprite i pospite vegetom. Očistite češnjak i nasjeckajte ga na sitno, zatim pola nasjeckanog češnjaka pospite po krumpirima.

Srdele treba očistiti, prorezati ih te im izvaditi središnju kost, zatim ih treba otvoriti da izgledaju kao odresci.

Nakon toga potrebno ih je posoliti i posložiti po krumpiru, na način da koža od srdela bude s gornje strane. Srdele posuti s preostalim sjeckanim češnjakom, pa po srdelama naslagati još jedan red krumpira. Na kraju sve prelijte s maslinovim uljem i čašom bijelog vina. Srdele i krumpiri peku se pola sata na 180 stupnjeva.

Prije serviranja, jelo posuti sjeckanim peršinom po vrhu.

 

In-portal