SPEKTAKL NA KAZALIŠNIM DASKAMA Glumci s autizmom nastupit će u mjuziklu na Broadwayu

Mjuzikl je premijerno izveden na pozornici Syracuse u državi New York 2022. godine, osvojivši simpatije i publike i kazališne kritike

Broadway, mjuzikl

 

Mjuzikl, u čijem je središtu grupa mladih odraslih osoba s autizmom, premijerno će se prikazati na Broadwayu ove jeseni.

Mjuzikl 'How to Dance in Ohio' temelji se na istoimenom dokumentarcu iz 2015., koji je pratio skupinu pojedinaca iz autističnog spektra u Columbusu, u američkoj saveznoj državi Ohio, dok su radili s psihologom na pripremama za proljetnu svečanu zabavu. U ovom dokumentarnom filmu, koji je emitiran na HBO-u, grupa uči o rasporedu mjesta, vježba kako prihvatiti poziv za ples, kako dodirivati ljude i druge društvene vještine.

Mjuzikl je premijerno izveden na pozornici Syracuse u državi New York 2022. godine, osvojivši simpatije i publike i kazališne kritike. U njemu se pojavljuje sedam glumaca s invaliditetom - koji će, uzgred, svi debitirati na Broadwayu - portretirajući mlade odrasle osobe s autizmom iz stvarnog života.

- Mjuzikl ‘How to Dance in Ohio’ priča je o ljudima na vrhuncu 'odrastajuće' faze svojih života, dok se suočavaju s nadama i strahovima, spremni napraviti značajan prvi korak... i zaplesati – kažu producenti ove predstave.

Glumačku postavu zaokružit će brodvejski veterani iz predstava poput 'Les Miserables', 'Young Frankenstein', 'Shrek the Musical' i drugih. Predstava 'How to Dance in Ohio' počet će s pretpremijerama 15. studenog, a otvorit će se 10. prosinca u kazalištu Belasco u New Yorku.

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti