Zvijezda serije 'Breaking Bad' na Broadwayu glumi američkog predsjednika Lyndona Johnsona

"To je uloga veličine one Kralja Leara. Glumac koji igra Johnsona neprekidno je na pozornici, a mora posjedovati dvije osnovne stvari: karizmu i šarm s jedne strane, a djelovati zastrašujuće s druge. Bryan Cranston ima oboje", kazao je dramaturg Robert Schenkkan, koji je 1992. dobio Pulitzera

Zvijezda popularne serije "Na putu prema dolje" (Breaking Bad) Bryan Cranston uskoro će imati svoj broadwayski debi u ulozi američkog predsjednika Lyndona Johnsona u povijesnoj drami "All the Way" američkog dramaturga Roberta Schenkkana, prenosi britanski BBC.
Drama prati prvu godinu Johnsonova predsjednikovanja nakon ubojstva Johna F. Kennedyja u studenome 1963., a premijera u kazalištu Neil Simon na Zapadnoj 52. ulici u blizini Broadwaya zakazana je za 6. ožujka.

"To je uloga veličine one Kralja Leara. Glumac koji igra Johnsona neprekidno je na pozornici, a mora posjedovati dvije osnovne stvari: karizmu i šarm s jedne strane, a djelovati zastrašujuće s druge. Bryan Cranston ima oboje", kazao je Schenkkan, koji je 1992. dobio Pulitzera.

Drama je već imala svoju američku premijeru, na festivalu Shakespeare u Oregonu 2012., no Cranston je glavnu ulogu u njoj preuzeo naknadno, prvi puta nastupivši kao Johnson u rujnu 2013. u kazalištu American Repertory u Cambridgeu, u saveznoj državi Massachusetts.

Za svoj je nastup dobio odlične kritike, a gledališta su za čitavo vrijeme prikazivanja predstave stalno bila puna.

Priča prati dvije paralelne putanje - Johnsonove napore da se usvoji Zakon o građanskim pravima iz 1964. i njegovu kampanju za ponovni izbor.

"Želim se u potpunosti stopiti s njim, njegovim najboljim i najgorim trenutcima, njegovim dobrim i lošim stranama, i sve to iskreno prenijeti", kazao je Cranston o ulozi u jednom ranijem intervjuu.

Uz njega glumi ansambl od 20 glumaca koji se u predstavi, koju je režirao Bill Rauch, izmjenjuju u većem broju uloga.

Cranstonu je prošle nedjelje dodijeljena nagrada Američke udruge filmskih glumaca (Screen Actors Guild) za njegov prikaz Waltera Whitea u posljednjim epizodama serije "Na putu prema dolje".

Hina