DOBRA VIJEST Predstava na Broadwayu pokazuje kako je to živjeti s invaliditetom

Dijalozi su sjajni, kažu kritičari koji su predstavu već vidjeli, ne obaziru se samo na osobe s invaliditetom, nego i na one koji invaliditet 'iščašeno' tumače

Predstava 'Cost Of Living?

 

Biti osoba s invaliditetom nosi brojne izazove, govori nam predstava 'Cost of Living' ('Cijena života', u slobodnom prijevodu, op. aut.) koja se bavi i životima onih koji invaliditet nemaju.

Kada se čovjek u nekom životnom dobu, kaže ova predstava, suoči s nekim nezgodnim dijagnozama, tada treba podršku bliskih osoba. A ponekad bliskih nema.

Dakle, Pulitzerovom nagradom ovjenčana predstava koja se usredotočuje na iskustvo dvije različite osobe s invaliditetom i njihovih skrbnika uskoro dolazi na Broadway.

Predstava 'Cost of Living' bit će premijerno prikazana u kazalištu Samuel J. Friedman ove jeseni, priopćio je Manhattan Theatre Club.

Predstava readateljice Martyne Majok govori o nekim naizgled različitim ljudima - studentu s cerebralnom paralizom i njegovom osobnom asistentu te ženi koja je također paralizirana i njezinom otuđenom suprugu.

U predstavi će glumiti Gregg Mozgala i Katy Sullivan, živopisni likovi koji su 'dali dušu' ovoj drami, koju svakako trebate pogledati imate li avionsku kartu za New York i nekoliko dolara za piće u obližnjim pubovima.

'Cost of Living' osvojio je Pulitzerovu nagradu za dramu 2018. godine. Pulitzerov odbor opisao je predstavu kao pošteno, originalno djelo koje poziva publiku da ispita različite percepcije privilegija i ljudske povezanosti kroz dva para neusklađenih pojedinaca: bivšeg kamiondžiju i njegovu nedavno paraliziranu bivšu suprugu te arogantnog mladića s cerebralnom paralizom.

Dijalozi su sjajni, kažu kritičari koji su predstavu već vidjeli, ne obaziru se samo na osobe s invaliditetom, nego i na one koji invaliditet 'iščašeno' tumače.

 

Mladen Kristić

 

Povezane vijesti