Daniel Radcliffe, poznatiji kao Harry Potter, oduševio Broadway ulogom mladića s invaliditetom

Svi kritičari, ali i publika, uvjerili su se da je Harry Potter postao vrhunski glumac spreman uhvatiti se u koštac i s iznimno zahtjevnim ulogama

 Daniel Radcliffe je dobio najviše ocjene američkih kritičara za svoju toplu i suosjećajnu ulogu siročeta s invaliditetom u crnoj komediji The cripple of Inishmeant.

Predstava je prvotno postavljena u Londonu, a ova broadvejska verzija je treći put, nakon predstava Equus i How to Succeed in Business Without Really Trying, da Daniel Radcliffe igra u ovom slavnom njujorškom kazalištu.

Ben Brantley, kazališni kritičar New York Timesa, napisao je da je ova izvedba najbolje kazališne ostvarenje mlade holivudske zvijezde.

"Uspio je igrati mladića s invaliditetom, a da nije koristio invaliditet kako bi od publike cijedio jeftine i prvoloptaške emotivne reakcije“, ustvrdio je Tom Geier, kazališni kritičar pišući za Entertainment Weekly.

Svi kritičari, ali i publika, uvjerili su se da je Harry Potter postao vrhunski glumac spreman uhvatiti se u koštac i s iznimno zahtjevnim ulogama.

Radnja ove crne komedije je smještena u 1934. godinu i govori o teenageru s invaliditetom Billyu Clavenu koji sa svojim tetama živi na otoku Inishmeant na zapadnoj obali Irske.

Mladi Billy je konstantno izrugivan od strane otočana koji ga nazivaju Cripple Billy. On svoje usamljene dane provodi čitajući knjige i kompulzivno zureći u krave.

Njegov život se mijenja nakon što na susjedni otok stiže filmska ekipa koja će mu pružiti priliku da ppobjegne od svoje sumorne svakodnevice.

Autor ovog hvaljenog komada je Martin McDonagh, filmskim znalcima poznat kao redatelj i scenarist filmova In Bruges i Seven Psychopaths.

B. Šutalo