Međimurje: Hrvatska svjetski prvak u ribolovu u kategoriji osoba s invaliditetom

Najbolji rezultat ostvarila je reprezentacija u kategoriji osoba s invaliditetom osvojivši zlatnu medalju, a isto je napravio i Nikola Geček u pojedinačnoj konkurenciji

 

Trostruko Svjetsko prvenstvo u ribolovu za veterane, osobe s invaliditetom i kategoriju Masters održano je u subotu i nedjelju u Međimurju. ​

​Natjecateljski dio se održao na tri staze i to rukavcu Mure u Žabniku kraj Svetog Martina na Muri za veterane, na ribnjaku Selnica za kategoriju Masters i na staroj Muri u Podturnu za osobe s invaliditetom.

Na natjecanju su sudjelovali  ribolovci iz Hrvatske, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Češke Republike, Engleske, Finske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Srbije, Nizozemske, Italije, Luksemburga, Portugala, Južne Afrike, Portugala, Slovenije i Švicarske.

Nakon dva dana natjecanaja najbolji rezultat ostvarila je reprezentacija u kategoriji osoba s invaliditetom osvojivši zlatnu medalju, a isto je napravio i Nikola Geček u pojedinačnoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju. Ivica Bonino Hasan bio je sedmi, a Kljaić Željko deseti. Ostali su zauzeli niža mjesta.

U kategoriji veterana Hrvatska reprezentacija osvojila je 8. mjesto, isto kao i u kategoriji Masters.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti