Svjetsko prvenstvo: Srebro za Hrvatsku u ribolovu za osobe s invaliditetom

U pojedinačnom plasmanu 1. mjesto je osvojio Mađar Gurisatti Gyula, a naš Ivica-Bonino Hasan (ŠRK Varaždin-Interland VDE) je 5. na svijetu

 

U Srbiji, u gradu Kanjiža, održano je 19. svjetsko prvenstvo u lovu ribe na plovak za osobe s invaliditetom.

Za reprezentaciju osoba s invaliditetom su nastupili Željko Kljajić, Mensur Rošić, Nikola Geček, Ivica-Bonino Hasan (natjecatelji), Željko Geček (trener 1), Dražen Filipović (trener 2), Dragutin Peter, Luka Hrupek, Kristijan Kosmačin (službeni pomagači).

Hrvatska reprezentacija osoba s invaliditetom je osvojila 2. mjesto ekipno.

Hrvatska je dva dana odlično lovila (osvojeno 3. i 4. mjesto), ribolov je bio zahtjevan, lovilo se malo i prilično sitne ribe, a odlučila je taktika kombiniranja ribolova kratkim i duljim štekama te direktašima i odlična logistika koja je prilagodila mamce i hrane za primamljivanje za takav ribolov. Prvo mjesto osvojila je Italija, a treće Belgija.

U pojedinačnom plasmanu 1. mjesto je osvojio Mađar Gurisatti Gyula, a naš Ivica-Bonino Hasan (ŠRK Varaždin-Interland VDE) je 5. na svijetu. I ostali su naši natjecatelji bili dobri, Nikola Geček (Ivanec) na 9. mjestu, Željko Kljajić (Ilova Garešnica) na 20. mjestu, Mensur Rošić (Šaran Zaprešić) je na 21. mjestu od 45 natjecatelja.

Izvor: HPO