Senzacija: Hrvatska reprezentacija osoba s invaliditetom u ribolovu na plovak svjetski prvaci

Hrvatski ribolovci s invaliditetom prvi put su se popeli na svjetski vrh, a do sada su imali u svojoj kolekciji po dva srebra i dvije bronce


Nakon dvodnevnog natjecanja u češkoj Bardubici na rijeci Labi završilo je 18. Svjetsko prvenstvo u ribolovu na plovak za osobe s invaliditetom, prvi put trijumfom Hrvatske.

Naši ribolovci s invaliditetom imali su najmanje negativnih bodova, odnosno -19 bodova s ulovom 139,147 kg ribe. Srebro je pripalo domačinima reprezentaciji Češke s -27 bodova odnosno s ulovom od 131,992 kg ribe, a brončana je reprezentacija Velike Britanije s -32 bodai ulovom od 128,492 kg ribe.

Poredak ostalih zemalja je slijedeći: 4. mjesto zauzela je Belgija, 5. Francuska, 6. Bosna i Hercegovina, 7. Njemačka, 8. Italija, 9. Slovenija, 10. Mađarska i 11. Portugal.

U pojedinačnoj konkurenciji svjetski prvak je Belgijanac Pier Gentille Domiqs -2 boda. Srebreni je hrvatski reprezentativac Željko Kljajić s -3 boda, a brončani je Britanac Roiy Wells s -3 boda.

Od hrvatskih reprezentativaca četvrti je Mensur Rošić , a nastupili su još Nikola Geček koji je zauzeo 8. mjesto te Ivica Bonino Hasan na 12. mjestu.

Hrvatski ribolovci s invaliditetom prvi put postali su svjetski prvaci, a do sada su imali u svojoj kolekciji po dva srebra i dvije bronce.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti