Split: Blistav nastup mladih 'Vidraša' na Otvorenom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom

"Vidraši su se u Varaždin vratili okićeni medaljama, stekli značajno iskustvo, te dobili veliki poticaj da nastave s napornim treninzima za Regionalno prvenstvo Hrvatske", kaže Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra

 

Hrvatski plivački savez osoba s invaliditetom - u suradnji s Hrvatskim paraolimpijskim odborom, Plivačkim klubom Cipal Split, Športskim savezom invalida Grada Splita te Plivačkim klubom Mornar Split - organizirao je na poljudskim bazenima Otvoreno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom Croatia Open 2017.

U dvodnevnom programu nastupilo 100-tinjak plivača iz Slovenije, Srbije, Mađarske, Malezije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Plivački miting međunarodnog karaktera za demonstraciju zavidnog talenta iskoristili su mladi plivači PK Vidra iz Varaždina - Jan Dubravec, Nikola Harmicar, Nikola Kosec, Teo Škvorc i Brunela Hrženjak. Unatoč tome što su bili među najmlađim natjecateljima, nisu se bojali zaplivati sa zvučnim domaćim i svjetskim plivačkim imenima kao što je Kristijan Vincetić, Kristijan Mamić, Chung Wei Yong, Julius Jaranding.

"Zahvaljujući odrađenim pripremama na atletskom stadionu Sloboda Varaždin te Gradskih bazena Varaždin za vrijeme zimskih praznika te svakodnevnim treninzima na početku sezone, plivači PK Vidre na Croatia Openu postigli su zapažene rezultate", kaže Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra.

"Vidraši su se u Varaždin vratili okićeni medaljama, stekli značajno iskustvo, te dobili veliki poticaj da nastave s napornim treninzima za Regionalno prvenstvo Hrvatske koje se u ožujku održava u Zadru.

PK Vidra ponosan je na svoje talentirane, uporne i hrabre plivače. Nikola Harmicar, hemipareza, S9 potvrdio je svoj plivački talent koji, nakon samo tri godine što je proplivao, svakim treningom napreduje na brzini, izdžljivosti i tehnici, u slobodnom i leđnom tehnikom što je pokazao na prvenstvu plivajući u rangu sa seniorima u najtežoj kategoriji S9. Jan Dubravec, CP, kategorija S7, briljirao je na svim dionicama, pokazao kako upornost, volja i rad mogu dovesti do samostalnosti pokreta, kako u vodi tako i na kopnu, te povećao kako kilometražu u vodi tako i na kopnu hodajući i trčeći, ugodno nas iznenadivši na pripremama na atletskom stadionu Sloboda, trčeći i sprintajući. Nikola Kosec, Down sindrom C21 vratio se u formu, otplivavši sve dionice bez greške te je zaslužio pet zlata. Teo Škvorc sa dijagnozom staklene kost SB5, plivanjem je osvijestio slobodu i sigurnost pokreta u vodi, te ojačao koštano mišićni sustav do razine hodanja bez potpore u kući. Sretni smo što je Brunela Hrženjak svoj prvi nastup otplivala bez potpore mame u bazenu i kao najmlađa plivačica mitinga s Down sindromom isplivala kao prva juniorka u kategoriji C21", pohvalila je mlade plivače Višnja Bunić.

Klub je otvoren za nove članove i poziva zainteresirane da se jave na recepciju Gradskih bazena u Varaždinu i Čakovcu.

Božica Ravlić