Zagreb: Mladi 'Vidraši' briljirali na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju za sportaše s invaliditetom

"Posebnu pažnju izazvao je nastup Maje Posinjak, sedmogodisnje plivačice iz Ivanca. Osvojila je prvo mjesto u svojoj disciplini, a donedavno se nije mogla osoviti na noge", kaže Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra Varaždin

 

Plivački klub Natator i Zagrebački športski savez osoba s invaliditetom na bazenu Utrina organizirali su Otvoreno regionalno prvenstvo Hrvatske u plivanju za sportaše s invaliditetom. 

Na natjecanju su nastupili i sudionici nedavno održanog Europskog prvenstva u plivanju u Funchalu, kao i dva predstavnika koja su izborila nastup na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Kristijan Vincetić i Dino Sinovčić.

PK Vidra iz Varaždina ponosana je na svoje članove Nikolu Harmicara s dva prva mjesta na 50 m i 100 m leđno, Jana Dubravac sa 1. mjestom u 100 m prsno i 2. mjestom u 50 m leđno, te Maju Posinjak koja je briljirala na svom prvome nastupu u 50 m prsno.

"Posebnu pažnju izazvao je nastup Maje Posinjak, sedmogodisnje plivačice iz Ivanca", rekla nam je Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra Varaždin.

"Maja se do dolaska u Školu plivanja za djecu s teškoćama u razvoju prije dvije godine u Varaždinu, unatoč velikom trudu roditelja, nije uspijevala osloniti na noge. Upornim vežbanjem protekle dvije godine u Školi plivanja za djecu sa tekoćama u razvoju u Čakovcu, Maja je toliko napredovala da je za godinu dana proplutala te svladala leđnu i prsnu tehniku. Par dana prije natjecanja u Zagrebu Maja nas je počastila s demonstracijom samostalnog hoda, a svoju briljantost pokazala je na Otvorenom regionalnom prvenstvu Hrvatske u plivanju za sportaše s invaliditetom osvojivši prvo mjesto na 50 metara prsno. Nikola Kosec pokazao je čeličnu volju, otplivavši i više nego što je bilo potrebno, no zbog posljedica bolesti nismo uspjeli postići formu kojom bi sebe pokazao u najboljem svjetlu. No, svi Vidraši dokazali su da se upornost, trud i rad nagradjuju uspjehom", zaključila je Bunić.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti