Plivački klub Vidra: Djeca s teškoćama u razvoju pokazala raskošan plivački talent

"Klub Vidra je nakon četiri godine mirovanja ponovno aktiviran kako bi, kao nastavak Škole plivanja po Halliwick konceptu za djecu sa teškoćama u razvoju, u Varaždinu omogućio djeci da sposobnosti i znanje prezentiraju na natjecanjima, te povećaju ljubav prema pokretu", kaže Višnja Bunić, trenerica i predsjednica PK Vidra

 

Hrvatski plivački savez osoba s invaliditetom, u suradnji s PK Cipal iz Splita i Športskim savezom invalida Grada Splita uz financijsku potporu Hrvatskog paraolimpijskog odbora, tradicionalno, petu godinu za redom, organizirao je međunarodni plivački miting za osobe s invaliditetom Croatia open. Na mitingu je nastupilo ukupno 123 plivača iz 12 klubova i dvije udruge iz Hrvatske, te reprezentacije 10 zemalja: Iraka, Egipta, Turske, Austrije, Francuske, Švedske, Malezije, Crne Gore, Srbije i Slovenije.

Ove godine na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u plivanju, koje se u sklopu Međunarodnog plivačkog mitinga Croatia open održalo na bazenima Poljud u Splitu, nastupila su djeca s teškoćama u razvoju, plivači iz varaždinskog kluba za osobe s invaliditetom Vidra. Kao najbolji polaznici škole i plivači PK Vidre na mitingu se sudjelovali Nikola Harmicar s dijagnozom hemipareze i Nikola Kosec s Downovim sindromom.

Na svom drugom plivačkom natjecanju, Nikola Harmicar je osvojio dvije zlatne medalje (u kadetskoj S 9 kategoriji na 50 m leđno i zlato na 50 m kraul), dok je Nikola Kosec osvojio dvije medalje u kadetskoj kategoriji S14 (prvo mjesto 50 m kraul i drugo mjesto na 50 m leđno).

"Klub Vidra je nakon četiri godine mirovanja ponovno aktiviran kako bi, kao nastavak Škole plivanja po Halliwick konceptu za djecu sa teškoćama u razvoju, omogućio djeci da sposobnosti i znanje prezentiraju na natjecanjima, te povećaju ljubav prema pokretu", kaže Višnja Bunić, trenerica i predsjednica PK Vidra.

"Školu uspješno drugu godinu za redom, uz financijsku potporu Grada Varaždina, provodi Hrvatski plivački savez za osobe s invaliditetom. Na ovom natjecanju Harmicar i Kosec su potvrdili svoj plivački potencijal i pokazali se kao odličan primjer plivačima u 'dječjem' bazenu kojima je ambicija već u rujnu se priključiti natjecateljskoj grupi i pokazati svoje plivačke sposobnosti i natjecateljski duh u „velikom“ sportskom bazenu. Zahvaljujemo trgovačkom društvu Boxmark i Fotex d.o.o. koji su prepoznali naše potrebe te nam donacijom financijskih sredstava osigurali put na PH u Split. Klub je otvoren za nove članove i pozivamo zainteresirane da se jave na recepciju Gradskih bazena u Varaždinu i Čakovcu, ili na broj 098 613 681", pozvala je Višnja Bunić.

In Portal

 

 

Povezane vijesti