Plivači s invaliditetom: Trijumf članova PK Vidra na Otvorenom prvenstvu u plivanju za osobe s invaliditetom

"Plivači PK Vidra iz Splita su se u Varaždin vratili okićeni medaljama, stekli značajno iskustvo, te dobili veliki poticaj da nastave s napornim treninzima za Regionalno prvenstvo Hrvatske koje se održava u svibnju u Zagrebu", kaže Višnja Bunić, predsjednica PK Vidra

 

Hrvatski paraolimpijski odbor organizirao je na poljudskim bazenima u Splitu Otvoreno prvenstvo u plivanju za osobe s invaliditetom (Croatia Open). U dvodnevnom programu nastupilo 149 plivača iz 18 država - Slovenije, Srbije, Cipra, Izraela, Turske, Kine, Luksemburga, Spanjolske, Velike Britanije, Portugala, Crne Gore, Italije, Malte, Mađarske  i Hrvatske.

Plivački miting međunarodnog karaktera iskoristili su mladi plivači PK Vidra iz Varaždina. Unatoč tome što bili među najmlađim natjecateljima Jan Dubravec, Nikola Harmicar, Nikola Kosec i Carlo Hrvoje Herić nisu se bojali zaplivati sa zvučnim domaćim i svjetskim plivačkim imenima kao što je Kristijan Vincetić, Dino Sinovčić i najbolja paraolimpijka Stephanie Millward.

"Zahvaljujući odrađenim pripremama za vrijeme božićnih praznika te svakodnevnim treninzima, na početku sezone plivači PK Vidre na Croatia Openu postigli su zavidne rezultate", kaže predsjednica PK Vidra Višnja Bunić.

"Zahvaljujem se obiteljima Dubravec, Kosec, Harmicar i Sarmen koje su pomogle u organizaciji puta i smještaja u Splitu, čime smo još jednom potvrdili kako su postignuti rezultati plivača nagrada za uloženi trud te upornost djece i roditelja, uz dobru komunikaciju s klubom. Plivači PK Vidra iz Splita su se u Varaždin vratili okićeni medaljama, stekli značajno iskustvo, te dobili veliki poticaj da nastave s napornim treninzima za Regionalno prvenstvo Hrvatske koje se održava u svibnju u Zagrebu", zaključila je Bunić.

Rezultati plivača PK Vidra:

Jan Dubravec, CP u kategoriji S7; pet zlatnih medala na 200m, 100m, 50m slobodno, 50m leđno i prsno te srebro na 100m prsno.

Nikola Kosec, Down sindrom, S 14; tri zlata na 100m i 200m slobodno, i 100, leđno te četiri srebra na 50m slobodno, prsno, leđno i 100m prsno.

Nikola Harmicar, hemipareza S9; dva zlata na 50m leđno i 50m slobodno; tri srebra 50m prsno, 100m prsno, 200m slobodno i jedna bronca na 100m slobodno.

Carlo Hrvoje Herić, Down sindrom S 14; bronca 200m slobodno; 9. mjesto 100m slobodno i 12. mjesto na 50m slobodno.

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti