ZAGREB ADVENT RUN 2023 Glavni grad po osmi put organizira adventsku humanitarnu utrku

Najpoznatija humanitarna utrka i ove će godine okupiti brojne trkače iz Zagreba i okolice. Grad Zagreb po osmi put organizira najveseliju utrku u godini, koja će se ove godine održati 10. prosinca, a start utrke predviđen je za 12 sati, ispred hotela Hilton Garden Inn

Prizor s ranije utrke.

 

U ovoj nadasve zabavnoj utrci sudionici će, kao i svake godine, nastupiti odjeveni u kostime Djeda Božićnaka. Cijeli događaj je humanitarnog karaktera, a novci od kotizacije donirat će se Zakladi UniSport Srce, koja potiče razvoj studenata sportaša u Republici Hrvatskoj.

Već dugi niz godina više tisuća ljudi sudjeluje u ovoj utrci koja je sinonim za zajedništvo građana Zagreba. Utrka ne samo da je pozitivna zbog svog humanitarnog karaktera, nego i promovira tjelesnu aktivnost i promiče zdrav način života.

Utrka ima dvije trase, jedna je duga 5 km, a druga 10 km. Natjecatelji će morati trčati po obilježenim zonama. Crvena zona rezervirana je za trkače, dok je plava zona namijenjena rekreativcima, a zelena obiteljima s djecom i psima.

Prijave za utrku počele su već 2. svibnja 2023. godine, a traju do 30. studenog 2023. godine. Cijena kotizacije ovisi o vremenu u kojem se osoba prijavi.

U cijenu kotizacije ulazi startni paket koji sadržava: službenu majicu Zagreb Advent Run utrke, startni broj, digitalno mjerenje vremena te trenutna objava rezultata na utrka.com, atraktivna trasa kroz srce predbožićnog Zagreba, medalje za sve sudionike i pehari po apsolutnim kategorijama, sudjelovanje na kvizu s bogatim adventskim poklonima, medicinsku pomoć kao i After Run Party.

Svaki natjecatelj je svojom prijavom izravno suglasan da se na utrci natječe na osobnu odgovornost (uz pratnju liječničke pomoći i osiguranje policije), da je upoznat s pravilima i propisima utrke kojih će se pridržavati te da je upoznat s mogućim rizicima koje ovo natjecanje uključuje. Svojom prijavom natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke bilo prema natjecateljima ili trećim osobama. Prijavom također potvrđuje da je zdravstveno sposoban i u odgovarajućoj kondiciji primjerenoj za ovakvu vrstu natjecanja.

Inače, Zakladu UniSport Srce je ove godine osnovao Hrvatski akademski sportski savez s ciljem razvoja studenata sportaša, a upravitelj zaklade je proslavljeni hrvatski rukometaš Goran Šprem. U ožujku ove godine dodijeljene su prve dvije stipendije - njih su dobili rukometašica Sveučilišta u Zagrebu Josipa Bebek i reprezentativac futsal reprezentacije Sveučilišta u Zagrebu Neven Zonjić.

Josipa Bebek kazala je kako joj je stipendija uvelike olakšala kombiniranje studiranja i bavljenja sportom.

- Kao prva stipendistica Zaklade Unisport Srce mogu reći da mi je ova stipendija uvelike olakšala kombinaciju studiranja i aktivnog bavljenja sportom. Svaki sportaš zna koliko je teško uskladiti studiranje i sportske obaveze i zbog toga velike pohvale za ovu hvalevrijednu inicijativu. Studij i sport trebaju biti prioritet mladim ljudima, a ovakva podrška i zalaganje za sportaše vjetar je u leđa i motivacija da se nastave aktivno baviti sportom. Vjerujem da je stipendija poticaj svim studentima sportašima da se nastave truditi i raditi jer njihov trud neće proći nezapaženo - istaknula je Bebek.

Neven Zonjić rekao je da bilo kakva stipendija ili novčana pomoć svakom studentu jako puno znači.

- Svaki student zna da bilo kakva stipendija ili novčana pomoć jako puno znači i individualcu, ali i njegovoj obitelji. Drago mi je vidjeti da netko cijeni naš trud, naša odricanja i na kraju, naše uspjehe u sportu. Nadam se kako će Zaklada UniSport Srce motivirati vrhunske sportaše da kombiniraju sport i obrazovanje. Ali i sve ostale studente da se sportom bave prvenstveno zbog sebe i svog zdravlja. A onda i ovakvih hvalevrijednih podrški - kazao je Neven Zonjić.

- Naša misija je stvoriti nezaboravno iskustvo za sve sudionike, bez obzira na razinu iskustva u trčanju. Tako uz poznate sportaše, javne osobe i tvrtke koje su prepoznale našu utrku i odlučile se pridružiti ovogodišnjoj utrci Zagreb Advent Run, svi su dobro došli. Ukratko, svatko ima priliku postati dio ove jedinstvene utrke. Pozivam sve da na vrijeme osiguraju svoje mjesto na startnoj liniji. Tako će zajedno s nama uživati u timskom duhu i zajedničkom osjećaju zadovoljstva- istaknuo  je Sven Veronek, jedan od osnivača tvrtke Run Croatia.

Pridružite se ovoj hvalevrijednoj utrci i podržite studente Sveučilišta u Zagrebu u ostvarenju njihovih sportskih snova.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti