LAPAD RUN Plemenita utrka kojom se obilježava mjesec borbe protiv raka dojke

Događaj se organizira  treću godinu za redom u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije

 

Utrka će se održati 30. rujna u Uvali Lapad u organizaciji pokreta Du Motion, a sve s ciljem podizanja svijesti o prevenciji  teške bolesti od koje u Hrvatskoj oboli svaka deseta žena.

Natjecatelji koji se odluče prijaviti za sudjelovanje u ovoj hvalevrijednoj utrci mogu birati hoće li prijeći dionicu od pet ili 10 kilometara, također mogu birati hoće li ju pretrčati ili prehodati.

Na utrci najviše može sudjelovati 175 trkača, na koliko je limitiran broj ove godine, a zainteresirani se mogu prijaviti preko službene stranice Du Motiona.

Na taj način će grad Dubrovnik i ove  godine obilježiti mjesec borbe protiv raka dojke, a sam događaj  se organizira  treću godinu za redom u suradnji s Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije.

"Iznimno smo sretni što se treću godinu zaredom, u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije, pridružujemo ovoj važnoj kampanji. Trčanje i općenito fizička aktivnost doprinose očuvanju našeg zdravlja i tjelesno i mentalno, stoga pozivamo naše sugrađanke i sugrađane da se odazovu na ovo sportsko druženje, učine nešto dobro za sebe i ujedno pošalju poruku podrške hrabrim ženama koje se bore s ovom bolešću", istaknuo je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Inače, Du Motion je pokret koji je nastao 2015. godine s ciljem promoviranja sporta i zdravog načina života. Njihova je krilatica „više od utrke“.  S godinama ovaj je događaj  zaista prerastao u nešto više od utrke.  Postao je međunarodno višednevno sportsko - rekreativno događanje sa čak četiri utrke - Dubrovačkim polumaratonom, Utrkom zidinima, 5K - utrkom građana i Dječjom utrkom te popratnim sadržajima kao što su Du Motion Runners' Corner - mjesto okupljanja trkača i izlagača te Du Motion Chat - serijal gostovanja uglednih predavača.