Hrvatski parataekwondoaš Mateo Škara dobio godišnju nagradu Grada Zadra

Iz taekwondo kluba Donat ističu kako su znali da Mateo posjeduje kvalitetu da napravi veliki rezultat, ali snove o svjetskom zlatu nisu se usudili sanjati

Mateo Škara

 

Ponos grada Zadra, parataekwondoaš Mateo Škara, dobio je godišnju nagradu Grada Zadra za sportske uspjehe koje je ostvario ove godine na borilištima, na Svjetskom prvenstvu u Meksiku.

Podsjetimo, Mateo je postao svjetski prvak u parataekwondou osvojivši zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Meksiku. Škara je svoj uspjeh ostvario u sastavu Hrvatske parataekwondo reprezentacije koja se iz Meksika vratila s čak 14 medalja. Naši parataekwondoaši osvojili su deset zlatnih, tri srebrne i jednu brončanu medalju.

Iz taekwondo kluba Donat ističu kako su znali da Mateo posjeduje kvalitetu da napravi veliki rezultat na ovom natjecanju, ali snove o svjetskom zlatu nisu se usudili sanjati.

- Iskreno, nismo očekivali da će Mateo postati svjetski prvak. Nadali se jesmo i radili sve k tome cilju, ali baš da ćemo biti svjetski prvaci nismo očekivali. Velika je to stvar i za Matea i za cijeli klub, to je nešto što ćemo sigurno svi zauvijek pamtiti - istaknula je Mateova trenerica Đana Bajlo.

Mateo je nakon osvojenog naslova svjetskog prvaka još pojačao intenzitet treninga.

- Svakodnevno je na treningu, tijekom cijele godine, nekad i dva puta dnevno, ovisno o periodu priprema za natjecanja. Odradili smo posljednji trening pred polazak na Europsko prvenstvo u Austriju. S obzirom da u Austriju dolazimo kao svjetski prvaci, sada već imamo očekivanja. Cilj je medalja bilo kojeg sjaja. Naravno da bi smo svi voljeli onu najsjajniju, ali i da se ponovno popne na pobjedničko postolje - nastavila je Bajlo, kazavši kako su Mateovi rezultati poticaj svima u njihovom klubu.

- Taj naslov svjetskog prvaka je definitivno nešto što je podiglo atmosferu i sve u klubu na višu razinu. Mateo nam sada pomaže pri vođenju treninga. Kada imate nekog uz sebe tko je ostvario takav rezultat, djeca dobivaju dodatnu motivaciju da rade još jače i bolje kako bi ostvarili svoje snove - kazala je Bajlo.

Sljedeća prilika za veliki rezultat Mateu se pruža već ovaj tjedan, kada naša  parataekwondo reprezentacija nastupa na Europskom prvenstvu u Austriji. Europsko prvenstvo održava se od 24. studenog do 26. studenog 2023. godine.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti