Najbolji hrvatski paraboćar Davor Komar izborio nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu

S obzirom da najbolji hrvatski paraboćar ima jak trenažni proces, ali i iskustvo s prijašnjih Igara u Tokiju, nema sumnje da će Hrvatsku i na ovim Igrama predstaviti u pravom svjetlu

Davor Komar

 

Najtrofejniji i nedvojbeno najbolji hrvatski boćar s invaliditetom Davor Komar uspio je izboriti nastup na Paraolimpijskim igrama koje se održavaju sljedeće godine u glavnom gradu Francuske, Parizu.

Komar je prošle i ove godine nastupio na nizu natjecanja, što pojedinačno što u paru, te su mu uspjesi s tih natjecanja omogućili da još jednom s ponosom predstavlja Hrvatsku na Paraolimpijadi.

Naš proslavljeni paraboćar i član BK Istrijna najprije je pomeo jaku konkurenciju na World Boccia Challengeru održanom u Zagrebu osvojivši srebro pojedinačno te zlato u paru sa svojom sportskom partnericom Anamariom Arambašić. Nedugo nakon toga Komar se na Svjetskom kupu u Kanadi opet okitio srebrom u paru s Arambašić. Osim toga, ovaj je dvojac osvojio i drugo mjesto na World Boccia Cupu u Montrealu. Svi ti sjajni rezultati pridonijeli su tome da Davor ode na svoje druge Paraolimpijske igre.

Ove godine došla je i najveća potvrda njegove kvalitete u paraboćanju, kada je u Rotterdamu na Europskom prvenstvu osvojio prvo europsko zlato za Hrvatsku u povijesti. S tim je uspjehom ostvario svoj odlazak u Pariz gdje će po drugi put u svojoj bogatoj i uspješnoj karijeri braniti hrvatske boje na Paraolimpijskim igrama. Prvi put Komar je Hrvatsku na Paraolipijadi predstavljao u Tokiju 2021. godine kada je osvojio solidno 9. mjesto.

Iako se rang lista za igre zatvara tek 31. prosinca 2023., Komar je svojim sjajnim rezultatima na natjecanjima u zadnje dvije godine već sada osigurao nastup na Paraolimpijskim igrama u Parizu.

- Sretan sam i zadovoljan do neba i natrag i tako još sto puta! Hvala svima koji su bili i ostali dio moga sportskog puta - objavio je Komar na svom Facebook profilu uz sliku s popisom medalja čijim je osvajanjem osigurao nastup u Parizu.

Uz brojne medalje ove godine Komar je osvojio i 24. prvenstvo Hrvatske u svojoj karijeri i to bez ijednog poraza tijekom cijele sezone.

S obzirom da najbolji hrvatski paraboćar ima jak trenažni proces, ali i iskustvo s prijašnjih Igara u Tokiju, nema sumnje  da će Hrvatsku i na ovim Igrama predstaviti u pravom svjetlu.

 

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti