Davor Komar priprema se za Europsko prvenstvo u Rotterdamu

U subotu, 5. kolovoza, krećem u Nizozemsku. Ambicije su donijeti medalju, ili u paru, ili pojedinačno, kaže Komar

Davor Komar, arhiva.

 

Hrvatski paraboćar i paraolimpijac Davor Komar priprema se za Europsko prvenstvo u paraboćanju. Prvenstvo će se održati u Nizozemskom gradu Rotterdamu od 8. kolovoza do 13. kolovoza. Komar je odradio pripreme i nada se dobrom rezultatu na natjecanju.

Pretprošle godine Komar je prvi put nastupio na Paraolimpijadi, što mu je dugo godina bio cilj. Ističe kako mu je žellja bila otići na Paraolimpijske igre u Tokiju, a nakon što je to ostvario, kaže da igra mirno i opušteno. S obzirom na rezultate koje ima iza sebe, vjeruje da i u Nizozemskoj može do još jedne medalje.

- U subotu, 5. kolovoza, krećem u Nizozemsku. Ambicije su donijeti medalju, ili u paru, ili pojedinačno. Sve ostalo će biti razočaranje. Ne želim se skrivati, očekujem medalju, ipak sam prvi u Europi i četvrti na svijetu na pojedinačnim rang listama - istaknuo je Davor.

Puljanin za sada ima izboren plasman za Pariz 2024. godine.

- Trenutno imam izboren plasman, i pojedinačno, i u paru s Anamarijom Arambašić. No lista za Pariz se zaključuje 31. prosinca. Do tada se mogu neke stvari promijeniti, ali bilo bi potrebno da mi baš sve izgubimo te da dođu novi natjecatelji i ostvare sjajne rezultate. Da se baš sve preokrene. Međutim, postoji i brži način da se osigura nastup u Parizu. Prvak Europe u paru i pojedinačno izborit će direktan plasman na POI. Dakle, postanem li europski prvak, sigurno idem u Pariz i ne moram čekati 31. prosinac - objasnio je proslavljeni hrvatski paraboćar.

 

Izvor: Glas Istre

Borna Ferdo Vukojević

 

Povezane vijesti