Davor Komar izborio finale na Europskom prvenstvu u Rotterdamu

Osvojena zlatna medalja donosi direktan plasman na paraolimpijske igre u Parizu 2024. godine

 

U nizozemskom gradu Rotterdamu održava se European Para Championships gdje se okupilo oko 1500 parasportaša iz 40 zemalja. Hrvatsku na ovom natjecanju predstavlja 19 sportaša, a natječu se u šest od ukupno deset sportova.

Jedan od tih šest sportova je i paraboćanje u kojem našu zemlju predstavlja sedam parasportaša. Među njih sedmero je i proslavljeni paraboćar Davor Komar.

Komar je jučer izborio finale, svladavši njemačkog predstavnika Borisa Nicolaja rezultatom 4 : 2.

Davor je uoči puta u Rotterdam rekao kako i s ovog prvenstva namjerava kući odnijeti medalju.

„Ambicije su donijeti medalju, ili u paru, ili pojedinačno. Sve ostalo će biti razočaranje. Ne želim se skrivati, očekujem medalju, ipak sam prvi u Europi i četvrti na svijetu na pojedinačnim rang listama", rekao je uoči polaska Komar.

Komar već ima osiguran plasman u Pariz, ali i sam je svjestan kako lista za Paraolimpijadu još uvijek nije upotpunjena.

- Trenutno imam izboren plasman, i pojedinačno, i u paru s Anamarijom Arambašić. No, lista za Pariz se zaključuje 31. prosinca. Postoji i brži način da se osigura nastup u Parizu. Prvak Europe u paru i pojedinačno izborit će direktan plasman na POI. Dakle, postanem li europski prvak, sigurno idem u Pariz i ne moram čekati 31. prosinac, kazao je Davor prije  prije polaska na Europsko prvenstvo u Nizozemsku.

U pohodu na toliko željeno zlato i direktan plasman na paraolimpijske igre, Davor će odmjeriti snage protiv Čeha Radeka Prochazke. Finale je na rasporedu u subotu u 15 : 15 sati.

Za Komara bi ovo bile druge Paraolimpijske igre nakon što je pretprošle godine Hrvatsku predstavljao na Paraolimpijadi u Tokiju.

Osim Davora Komara, finale je pokušala izboriti i Dora Bašić, ali bolja od nje je bila Amagoia Arrieta koja je odnijela pobjedu rezultatom 5 : 4.

Komar danas zajedno s Anamariom Arambašić u kategoriji BC4  igra parove protiv Portugala, Velike Britanije te protiv Njemačke.

Od naših predstavnika u parovima u kategoriji BC1/BC2 timovi u sastavu Dora Bašić, Marko Turković i Luka Wagner danas u 10:30 igraju protiv Nizozemske, u 14:00 protiv Velike Britanije te u 17:00 protiv Grčke.