DAVOR KOMAR Sjajan nastup na Europskom prvenstvu u boćanju za osobe s invaliditetom

U četvrtfinalu Komar se susreo s aktualnim britanskim prvakom i poveo s 4:0, dok je utakmica u konačnici završila s 5:4 za britanskog reprezentativca, koji je ujedno postao i aktualni europski prvak. I ovog je puta nedostajalo malo sportske sreće da bi europska medalja stigla u Pulu

Davor Komar

 

Paraolimpijac Davor Komar, kao član Hrvatske boćarske reprezentacije osoba s invaliditetom, natjecao se na Europskom prvenstvu u boćanju za OSI, koje je održano od 21. studenog do 2. prosinca 2021. godine u španjolskom gradu Sevilla, uz sudjelovanje boćara i boćarica iz 23 europske zemlje.

Komar je u pojedinačnoj konkurenciji osvojio peto mjesto, dok je u paru sa zagrebačkom reprezentativkom Anamarijom Arambašić osvojio sedmo mjesto.

U razigravanju kroz skupine, Davor je kao nositelj započeo s izvrsnih 8:3 protiv azerbejđanskog prvaka, da bi kasnije aktualnog viceprvaka Europe, inače češkog prvaka poveo s 4:0, ali je utakmica u konačnici završila s 4:6 za češkog reprezentativca.

Nakon utakmica u skupinama, uslijedila je nokaut faza, gdje je Komar briljirao nad Izraelskim prvakom pobjedom od 12:0.

U četvrtfinalu susreo se s aktualnim britanskim prvakom i poveo s 4:0, dok je utakmica u konačnici završila s 5:4 za britanskog reprezentativca, koji je ujedno postao i aktualni europski prvak. I ovog je puta nedostajalo malo sportske sreće da bi europska medalja stigla u Pulu.

U parovima su Komar i Arambašić pobijedili španjolski par s 10:1, da bi kasnije izgubili od viceprvaka Europe, mađara, s tijesnih 3:2, da bi u konačnici izgubili i od aktualnih svjetskih i paraolimpijskih prvaka, slovaka, s 4:2, nakon vrlo napete i žestoke utakmice.

Europskim prvenstvom i službeno je završila boćarska sezona 2021. Komar već ovog četvrtka putuje u Sloveniju/Izolu, gdje će se održati boćarski kamp (od 9. do 12. prosinca) Hrvatske i Slovenske reprezentacije, kao pripreme/uvod za Europski Kup koji će se u ožujku 2022. godine održati u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza boćanja osoba s invaliditetom.

 

In Portal

 

Povezane vijesti