EU PROJEKT Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe s psihosocijalnim teškoćama

Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti te povećati kvalitetu života osoba s psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji

 

EU projekt poziva zainteresiranu javnost na predstavljanje projekta 'Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe s psihosocijalnim teškoćama', koje će se održati 23. lipnja u 11 sati, u Hotelu Internacional Zagreb.
Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti te povećati kvalitetu života osoba s psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji.

- Razvijanjem peer podrške u zajednici širimo mrežu izvaninstitucionalnih usluga u lokalnim zajednicama i tako doprinosimo stvaranju preduvjeta za proces deinstitucionalizacije u Republici Hrvatskoj – kažu autori projekta.
Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa 'Učinkoviti ljudski potencijali' 2014.-2020., po pozivu 'Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I'. Ukupni proračun projekta iznosi 1.497.924,11 kuna i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.
Partneri na projektu su Udruga za psihosocijalnu pomoć Susret iz Zagreba, Udruga za unaprjeđenje duševnog zdravlja Vrapčići iz Slavonskog Broda, Stiching koalicija za rad s psihotraumom i mir iz Vukovara, Udruga za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja u zajednici Gita iz Ogulina, Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica iz Dubrovnika, Centar za pružanje usluga u zajednici Ja kao i ti iz Osijeka i suradnici iz Splita.
Nakon kratkog predstavljanja nositelja projekta i svih partnera, provest će vas kroz projektne aktivnosti koje će se provoditi u sedam županija tijekom 18 mjeseci.
Predviđeno trajanje službenog dijela programa je dva sata, nakon čega će se uz domjenak nastaviti neformalno druženje.

 

Autor: Božica Ravlić

 

Povezane vijesti