HRVATSKA UDRUGA RADNIH TERAPEUTA Radionica 'Procjena djetetove igre pretvaranja'

Tumačenje djetetovih rezultata može se koristiti za informiranje stručnjaka o djetetovom jeziku, pripovijedanju, samoregulaciji i socijalnoj kompetenciji

 

Hrvatska udruga radnih terapeuta (HURT) organizira praktičnu radionicu 'ChIPPA – Procjena djetetove igre pretvaranja',  koja će se održati 8. i 9. ožujka, na adresi Vukomerec 45, Zagreb.

Dvodnevna ChIPPA radionica namijenjena je zdravstvenim stručnjacima i edukatorima koji rade s djecom ispod 8 godina koja imaju teškoće u socijalnoj interakciji/ili jezičnoj te koja imaju teškoće funkcioniranja unutar njihovog socijalnog konteksta. Prijave se primaju do 25. veljače 2019.

ChIPPA je normirana referentna procjena djetetove sposobnosti samoinicijativne igre. Ova dvodnevna radionica vodi polaznike kroz pretpostavke i razvoj same procjene djetetove igre pretvaranja. Kako provoditi procjenu, bodovati i interpretirati ovu procjenu biti će obuhvaćeno kroz dva dana.
ChIPPA je jedinstvena procjena i pruža informacije o kvaliteti djetetove sposobnosti za samoiniciranjem svoje vlastite igre (za djecu u dobi od 3 do 7 godina i 11 mjeseci).

Procjena ChIPPA također pruža informacije o tome kako dijete funkcionira i organizira samog sebe. Samoinicijativa u igri pretvaranja ne procjenjuje se rutinski iako informacije o djetetovoj razini složenosti igre pružaju vrijedne informacije o funkciji djeteta. Tumačenje djetetovih rezultata može se koristiti za informiranje stručnjaka o djetetovom jeziku, pripovijedanju, samoregulaciji i socijalnoj kompetenciji (temeljeno na studijama valjanosti ChIPPA-e).

Božica Ravlić

 

Povezane vijesti