Hrvatska udruga radnih terapeuta: Edukacija o sustavu komuniciranja razmjenom slike za djecu s teškoćama

PECS trening može se provoditi s pedesetogodišnjom osobom s kognitivnim oštećenjem, kao i s dvogodišnjim djetetom bez intelektualnih teškoća

 

Hrvatska udruga radnih terapeuta organizira edukaciju PECS Basic 28. i 29. listopada u Zagrebu. Edukacija je namijenjena radnim terapeutima, fizioterapeutima, logopedima, edukacijskim rehabilitatorima, psiholozima, pedagozima, učiteljima, odgajateljima, socijalnim radnicima, socijalnim pedagozima, roditeljima i svima ostalima koji rade s djecom, adolescentima i odraslima s teškoćama u komunikaciji.

Sustav komuniciranja razmjenom slike - The Picture Exchange Communication System (PECS) uspješan je pristup kojim se pomoću slika razvijaju komunikacijske sposobnosti. Prikladan je za djecu i odrasle sa širokim spektrom komunikacijskih poteškoća te poteškoća u učenju, uključujući autizam.

PECS je razvijen prije više od 20 godina kao vrsta jedinstvenog, augmentativnog alternativnog treninga koji omogućava djeci i odraslim osobama s autizmom te ostalim komunikacijskim poteškoćama započinjanje komunikacije. Prvotno je korišten u Americi, a kasnije je prepoznat na globalnoj razini zbog naglaska na iniciranju komunikacije.

PECS trening može se provoditi s pedesetogodišnjom osobom s kognitivnim oštećenjem, kao i s dvogodišnjim djetetom bez intelektualnih teškoća..

PECS tečaj uključuje priručnik (autora Frost and Bondy + CD sa svim tablicama), radni materijali na engleskom i hrvatskom jeziku, osvježenja tijekom pauze, licencirani certifikat od strane Pyramid Educational Consultants UK.Više o samoj edukaciji i certifikatu koji je priznat diljem svijeta možete pročitati na poveznici: www.pecs-unitedkingdom.com/workshopcat.php?id=26.

Obrazac za prijavu na poveznici: http://www.hurt.hr/novosti/173-medunarodno-certificirani-tecaj-sustava-komuniciranja-razmjenom-slike-pecs-basic-i-advanced.

B. Ravlić

 

Povezane vijesti