CENTAR ZA KREATIVNO PISANJE Poziv na radionicu Kratke priče

CeKaPe Centar za kreativno pisanje iz Zagreba, Amruševa 10, poziva sve zainteresirane na Radionicu KRATKE PRIČE, koja će se održavati putem Zoom aplikacije u terminu petkom od 16 do 18:15 sati, a planirani datum početka je 27. listopada 2023. godine

Pisaća mašina, ilustracija.

 

Ukupan fond sati predviđen je na 30 školskih sati, odnosno deset tjedana.

Prijave su otvorene do 20. listopada 2023. na email: info@cekape.com.

Najavljeno je da će se na radionici prošetati širokim tematsko-motivskim svjetovima kratke priče kroz različite vježbe pisanja i otisnuti u istraživanje svakodnevnog i razgovornog jezika koji često daje prepoznatljiv pečat ovoj kratkoj književnoj formi.

Voditeljica Radionice KRATKE PRIČE je Snježana Babić Višnjić, koja je rođena 1969. u Zagrebu, gdje se školovala i gdje i danas živi. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu kroatistiku i južnoslavenske filologije, a trenutačno na istom Fakultetu dovršava doktorski studij. Napisala je dvadesetak drama koje su objavljivane u hrvatskim časopisima i zbornicima, a neke su izvedene na Hrvatskom radiju (Nestali, Kamenčić želja, Otmica...). Priče je objavljivala u hrvatskim književnim časopisima i čitane su na Hrvatskom radiju te skupljene u zbirku Let nad staklenim stolom. U kazalištu je debitirala dramom Priča se nastavlja (1990.). Nadahnuta svojom djecom, dosad je napisala dvjestotinjak priča za najmlađe koje su objavljivane u Vjesniku i više romana za djecu. Roman Mali krapinski pračovjek Babu (2012.) nagrađen je nagradom Mato Lovrak, a roman Krugovi na vodi nagrađen je nagradom Grigor Vitez 2016. Osim romana, piše i scenarije za televizijske serije. Članica je Društva hrvatskih književnika i urednica biblioteke Hrvatskog društva književnika za djecu i mlade te časopisa Književnost i dijete.

- KRATKA PRIČA je forma o kojoj svi misle da sve znaju, ali što ona uistinu jest? Može li jedna riječ biti priča? Jedna rečenica? Kako nastaje i koje su njene specifičnosti, tko je pripovjedač, koji su najčešći motivi? Radionica kratke priče naša je najpopularnija i najposjećenija radionica. Prijavite se i saznajte zašto - poziva organizator.

 

In Portal

 

Povezane vijesti