Jak kao Jakov: Humanitarni piknik za oboljele od malignih bolesti

Jakov Rubido protiv teškog oblika leukemije borio se pjesmom, smijehom i velikom snagom duha i vjere, a te vrednote udruga promiče u svom radu pomažući teško oboljeloj djeci

 

Udruga Jak kao Jakov, u subotu 30. svibnja od 11 do 20 sati na jezeru Jarun, organizira humanitarni piknik pod nazivom 'Njima na dar'.

Sportski program u kojem sudjeluju djeca i roditelji odvijati će se od 11 do 13 sati te uzvanike očekuje skakanje u vrećama, povlačenje užeta, štafeta, razne igre spretnosti, igre snalažljivosti, graničara i mali nogomet. Humanitarni događaj vezan je uz dane oko rođendana dječaka Jakova Rubida, koji je inspirirao nastanak udruge koja pomaže djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Jakov se protiv teškog oblika leukemije borio pjesmom, smijehom i velikom snagom duha i vjere, a te vrednote udruga promiče u svom radu pomažući oboljeloj djeci. Udruga Jak kao Jakov dosada je pružila pomoć oboljeloj i liječenoj djeci iz cijele Hrvatske, ovisno o tome gdje je uz dijagnoze malignih oboljenja (tumori i leukemija) u obitelji prisutna teška socijalna i financijska situacija.

U bogatom glazbenom, plesnom i sportskom programu sudjeluju tamburaški sastav Garavuše, klapu Nostalgija, dječji zbor Pahuljice, plesna skupina Lana, DV Potočnica, KUD Orač, Pisarovinske mažoretkinje, Karlo Bartolec, Daj 5 i gosti iznenađenja.
Voditelj programa Kristijan Ugrina, a u gastro ponudi su gulaš, roštilj, slastice i pića.
"Pozivamo vas da budete s nama jer sav prikupljen prihod bit će pomoć pri liječenju djeci oboljeloj od teških malignih bolesti i njihovim socijalno ugroženim obiteljima", poručuju iz udruge Jak kao Jakov.

In Portal