Odbojkaši s invaliditetom kluba 'Zagreb' ponovno pokazali snagu na međunarodnom natjecanju

Odbojkaši invalidskog odbojkaškog kluba 'Zagreb' nastupili su od 16. do 18. svibnja na europskom turniru u sjedećoj odbojci. Natjecanje Werner Von Siemens Cup, održalo se u gradu Hamburgu, a turnir nikada nije bio jači. Tome u prilog govori činjenica da je nastupalo 17 klubova. Upravo je klub IOK 'Zagreb' ponovno pokazao svoju snagu osvojivši treće mjesto. Put do bronce počeli su prolaskom grupne faze natjecanja, da bi u polufinalu izgubili od prvaka Finske ZZ 'Toivala', koji su kasnije osvojili WERNER VON SIEMENS CUP.

U borbi za treće mjesto pobijedili su upravo domaćina, njemačkog prvaka Leipziga. Već tradicionalno, svoj nastup u Njemačkoj i ostvareni uspjeh proslavili su u restoranu kod Marina Filipovića koji ih svake godine lijepo ugosti, a oni su se njemu odužili zahvalnicom za minule godine njegove pomoći.
Pobjednik turnira je bila ekipa ZZ 'Toivala'. Srebro jer ostalo u Njemačkoj zahvaljujući ekipi 'Leverkusen 1', a bronca je kao što smo rekli došla u Hrvatsku, zahvaljujući našim IOK-ovcima iz Zagreba. Ostvarenim rezultatom naši odbojkaši su dokazali kako pripadaju europskom vrhu te kako se može i nadalje računati s njihovim velikim uspjesima.

M. Damjanović