Ljetne ljubavne avanture osoba s invaliditetom

PITANJE: Poštovani, molim vas hitan odgovor. Prvi put sam sama na moru i to je nevjerojatno iskustvo.

 

Da pojasnim, imam invaliditet, otežano se krećem i roditelji me nikada nisu puštali nigdje bez pratnje. Ove godine naša udruga je organizirala zajedničko ljetovanje s mladima iz drugih krajeva Hrvatske. Bojim se da me netko ne prepozna, pa neću pisati koje su moje teškoće. Ali trebam savjet.

Zaljubila sam se, čitala sam o ljetnim ljubavima i ne znam mogu li si i osobe s invaliditetom dozvoliti romansu? Poznajemo se nekoliko dana i moja ljubav mi uzvraća osjećaje, no bojim se da ne znam gdje je granica do koje smijem ići obzirom na to da ga vjerojatno više neću vidjeti. Mislim, ima li smisla da mu kažem sve o mojim teškoćama, iako i on ima mali, neprimjetan invaliditet. Možda je bolje da šutim o mojim teškoćama?

ODGOVOR: Kako većina nas živi prilično neaktivnim životom, ljetni odmor idealna je prilika da dobijete dozu adrenalina i razbijete monotoniju. Ne postoje razlike u ljetnim ljubavima osoba sa ili bez invaliditeta. Ljeto je vrijeme da zaboravite na stres, uživate i opustite se, ali kao i svaka druga osoba ne isključujte mozak u potpunosti.

Dogodi li vam se da upoznate nekog uzbudljivog, pustite neka stvari idu svojim tokom. Uživajte u ljetnoj ljubavi prema vlastitim željama i koliko vam to zdravstveno stanje dozvoljava ali nikad ne zaboravite na oprez! Osobito ne zaboravite da je seks bez kondoma jednostavno GLUP – ma koliko god vas druga strana uvjeravala u suprotno! Možete misliti da je najbolji na svijetu, ali vi ga poznajete tek nekoliko dana. Ne znate tko je, kakav je i s kim je bio u vezi prije vas, pa nemojte s mora ponijeti kući i neželjene uspomene!

Nekima su ljetne veze idealan ispušni ventil. Uz miris mora, poljubce i zagrljaje može se postati i izmišljen lik, ali što ako ste upoznali iskrenu osobu i veza se nastavi?! Stoga, mislim da je bolje biti iskren bez obzira koliko će ta ljubav trajati.

Realno, većina ljetnih ljubavi traje koliko i vaš boravak na moru. Stoga, skupljajte lijepe uspomene za zimske dane, odmorite se, zaljubite i uživajte dok traje.

In Portal

 

Povezane vijesti