Okrugli stol: Izazovi organiziranog stanovanja za osobe s invaliditetom

Centar za socijalnu inkluziju iz Šibenika poziva vas na okrugli stol 'Izazovi organiziranog stanovanja za osobe s invaliditetom' koji će se održati 5. prosinca od 10 do 17 sati u hotelu Panorama, Trg K. Ćosića 9, Zagreb

 

Životom u zajednici, umjesto u specijaliziranim institucijama, osobe s invaliditetom ostvaruju svoje temeljno ljudsko pravo na mogućnost ravnopravnog življenja i davanja doprinosa svojoj lokalnoj zajednici.

Cilj je okruglog stola progovoriti o izazovima, prednostima i koristima organiziranog stanovanja osoba s invaliditetom te mogućnostima za poticanje socijalnog poduzetništva razvojem socijalnih usluga. Osim članica Inicijativnog odbora Koalicije pružatelja usluge organiziranog stanovanja koji okuplja organizacije za promicanje inkluzije iz Bjelovara, Slavonskog Broda, Osijeka, Pakraca/Lipika, Šibenika i Zagreba, na okruglom stolu će sudjelovati i druge udruge koje se bave pružanjem usluga organiziranog stanovanja osoba s invaliditetom. Time se želi potaknuti osnivanje široke mreže pružatelja usluga organiziranog stanovanja u Hrvatskoj. Na okruglom stolu će sudjelovati i predstavnici Ministarstva socijalne politike i mladih.

Okrugli stol se provodi u okviru projekta Koalicija pružatelja usluge organiziranog stanovanja kojega financijski podupire Otvoreno društvo.

Marijana Mijat, koordinatorica projekta

 

Povezane vijesti