Gradonačelnik Bandić ispunio obećanje i Cibosima osigurao 14 milijuna kuna

 

Kao što je i obećao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na dočeku Cibone nakon osvajanja ABA lige, Grad Zagreb osigurao je Vukovima 14 milijuna kuna i nastup u košarkaškoj Euroligi.

Cibona je financijski poklon dobila upravo na Dan grada Zagreba. Gradonačelnik je na sjednici Gradske skupštine po hitnom postupku uvrstio nagodbu Grada Zagreba i Cibone, a materijal prijedloga brojao je više od 300 stranica. Gradski skupštinari zatražili su kratku stanku uoči glasanja hoće li točku dnevnog reda o Ciboni uopće uvrstiti na sjednicu. Gradonačelnik Bandić ustrajao je da se točka o Ciboninoj sanaciji po hitnom postupku uvrsti u dnevni red i pri tome rekao kako je "Cibona je ispunila sve preduvjete“.

Nakon velikog trijumfa u Beogradu, Cibona ne samo da je osigurala nastup u Euroligi nego je i izbjegla mogućnost da ode u stečaj. Grad je već prije preuzeo kredit u iznosu od 23,5 milijuna kuna, a postao je vlasnikom Ciboninih nekretnina koje premašuju dugovanje.

Kada Cibona dobije predviđenih 14 milijuna kuna od Grada, moći će riješiti blokadu prema FIBA-i i podmiriti ostala potraživanja, a zatim se može početi pripremati za Euroligu.

M. D.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

 

Povezane vijesti