Cibona maestralno nadigrala Crvenu Zvezdu i plasirala se u finale ABA lige

Košarkaši Cibone napravili su pravi podvig u Beogradskoj Kombank Areni, pobijedili su u polufinalnoj utakmici regionalne ABA košarkaške lige Crvenu Zvezdu rezultatom 75:70. Ovom su se nevjerojatnom i neočekivanom pobjedom plasirani u finale, ali ne samo to, nego će od sljedeće jeseni nakon tri  godine neigranja ponovno nastupati u Euroligi

"Zvezda igra srcem i borbeno, rotacija je velika. Dario Šarić je bio fenomenalan u prvom dijelu, Blassingame tijekom cijelog susreta, ali na kraju nema više kisika, dođe do padova, loše se razmišlja. Međutim, idemo maksimalno u finale, kao u hrvatskom prvenstvu. Bilo bi lijepo da igramo s Cedevitom da igramo, a ako ne, protiv Partizana u punoj Areni", rekao je trener Rimac. Nije sve tako glatko išlo u korist Cibone, ali ipak su na kraju sačuvali ostvarenu prednost koja je u nekim trenucima iznosila 19 poena. Što se tiče Šarića, on je pokazao i dokazao zašto je proglašen za najboljeg igrača ABA lige. Na trenutke je njegova igra podsjećala na košarku koja se igra na NBA parketima. Skakao je, zabijao, asistirao, a potez iz treće četvrtine, kad je uhvatio loptu pod svojim košem te ju sam preveo preko cijelog terena i položio, bez konkurencije je play of the day.

"Ovo je  vjerojatno moja najveća pobjeda u karijeri. Odigrali smo fantastičnu utakmicu, od početka smo krenuli furiozno. Na poluvremenu smo se dogovorili da čuvamo vodstvo, no čak smo ga u trećoj dionici i povećali. Na koncu smo zakuhali situaciju i skoro ugrozili pobjedu. Nadam se da ćemo u finalu igrati još bolje. Bilo bi super kada bi u finalu igrali protiv Cedevite", rekao je Šarić.

Cibonu su do pobjede vodili sjajno raspoloženi Dario Šarić i Jarel Blassingame koji je bio najbolji strijelac susreta s 28 postignutih koševa i 9 asistencija.

"Ovo je definitivno velika pobjeda. Generacije će proći dok Cibona ovako ne pobijedi u Beogradu. Odigrali smo jako dobro i iskoristili ono što nam je suparnik ponudio. Oni su odigrali slabije, a mi smo dobrom obranom riješili susret", rekao je kapetan Cibone Rozić. Podsjećamo kako se u petak poslijepodne igra preostala polufinalna utakmica, u njoj će snage odmjeriti Partizan iz Beograda i Cedevita iz Zagreba. Bolji iz tog susreta igrat će protiv Cibone te će također ostvariti pravo nastupa u Euroligi. Kakvo bi to bilo finale da u njemu igraju dva Hrvatska kluba u Beogradu!

M. Damjanović

Foto: Marko Prpic/PIXSELL