Humanitarno-biciklistički projekt 'Ljubav se mjeri kilometrima' za Vukovarske leptiriće

Udruga Rekreativni kvart SHP iz zagrebačkog Španskog i ove godine kreće na tradicionalnu humanitarnu biciklističku rutu 'Ljubav se mjeri kilometrima', na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 17. i 18. studenog

Članovi Udruge Rekreativni kvart SHP.

 

Plan je odvoziti biciklističku rutu od Španskog do Vukovara od 325 km u dvije etape, u skupini od 20 do 30 biciklista, uz vozila pratnje.

Biciklistička tura koju organiziraju ima cilj prikupljanje financijskih sredstava koja će omogućiti nastavak rada Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju 'Vukovarski leptirići'. Sredstva se prikupljaju donacijama putem online donacijske platforme Čini pravu stvar i putem Udruge Rekreativni kvart SHP.

U dosadašnje dvije prethodne akcije, svojom vožnjom prikupili su više od 35.000 € za Vukovarske leptiriće te Superklince na istoku Hrvatske.

Stoga članovi i prijatelji Udruge Rekreativni kvart iz Španskog ponovno okupljaju hrabre bicikliste i entuzijaste za svoj treći biciklistički izazov: 'Ljubav se mjeri kilometrima' - SHP za VU leptiriće.

- Naš cilj je pružiti podršku udruzi Vukovarski leptirići, koja je posvećena pomoći djeci s teškoćama u razvoju, prikupljajući donacije između ostalih i putem platforme 'Čini pravu stvar' - kažu organizatori.

Stjepan Vukušić, predsjednik udruge, istaknuo je motivaciju za ovim humanitarnim poduhvatom.

- Udruga Vukovarski leptirići pruža važnu psihosocijalnu podršku i terapije djeci na istoku Hrvatske, a našim donacijama omogućujemo kontinuiranu podršku njihovim aktivnostima.

Dosad smo zajedno prikupili više od 280.000 € za ovu hvalevrijednu svrhu. Staza našeg biciklističkog izazova podijeljena je u dvije etape. Prva etapa vodi nas od Španskog do Slavonskog Broda, dok se druga etapa nastavlja sljedeće jutro vožnjom od Slavonskog Broda do Vukovara. Tijekom cijelog izazova sudionici će voziti po cestama uz osiguranu pratnju, kako bi se osigurala sigurnost tijekom vožnje i podrška u slučaju potrebe. Ova prekrasna ruta omogućuje vam da istražite raznolikost krajolika i doživite nevjerojatne prizore dok se približavate cilju u Gradu heroju, našem Vukovaru - ističe Vukušić.

Prema najavi, start će biti 17. studenog 2023., u 6 sati, s Trga Ivana Kukuljevića u Zagrebu, Špansko. Pravo nastupa imaju svi sudionici koji se osjećaju spremni za ovaj zahtjevan izazov, bez obzira na spol. Mlađi od 18 godina mogu sudjelovati uz potpisanu suglasnost. Vozači voze isključivo na vlastitu odgovornost.

- Pozivamo sve sugrađane, koji imaju volju za svadavanje ceste na dva kotača i srce za pomoći drugome, da nam se pridruže. Obećajemo dugu cestu, hladno vrijeme i vjerojatno našu vjernu pratiteljicu kišu. No obećajemo i da na cesti neće biti sami, da ćemo voziti rame uz rame i dijeliti svaki kilometar zajedno, i da ćemo zajedno stići kamo smo krenuli. Obećajemo zajedništvo i ponos kada sve bude gotovo. Jer ovo nije obična trka, ovo je za posebne klince iz posebnog grada. Svojom donacijom, potporom i sudjelovanjem u ovom Izazovu osigurati ćeš sredstva za daljnji rad udruge i neke nove pobjede tih malih šampiona – pozivaju iz udruge Rekreativni kvart SHP.

 

In Portal

 

Povezane vijesti